HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Android M'nin tanıtıldı, İşte yeni sürümle gelen yenilikler

Kullanıcıların merakla beklediği Android M'nin tanıtımı yapıldı. 2015'in üçüncü çeyreğinde yayınlanacak Androdi M işletim sisteminin telefonların pil ömrünün önemli ölçüde uzatması bekleniyor.

Android M'nin tanıtıldı, İşte yeni sürümle gelen yenilikler

Google, Android'in bir sonraki sürümü Android M'nin duyurusunu Google I/O 2015 etkinliğinde yaptı. İşletim sistemindeki binlerce hatayı düzelttiğini belirten firma, işin temellerine geri dönerek işletim sistemini daha kaliteli bir hale getirdiğini söyledi. Android M'nin tanıtılan özellikleri arasındaki pil ömrünü uzatan yenilik oldukça dikkat çekiyor. Bu özellikle pil ömrünün 2 katına çıkması bekleniyor. Bir başka özellik ise USB Type-C desteği. Bu yenilik sayesinde üç kat veya dört kat daha hızlı şarj performansı sağlanacağı belirtiliyor. Merakla beklenen Androdi M işletim sisteminin 2015'in üçüncü çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Android M ile birlikte parmak izi tarama işlevi, belirli bir standarda kavuşuyor. Bu sayede Android kullanıcı, parmaklarını kullanarak Google Play'de ödeme yapabilecek, cihazlarının kilidini daha kolay açabilecekler. Bugün duyurulan bir başka işlev olan Android Pay ise NFC'li telefonunuzla mağazalarda kolay ödeme yapmanızı sağlıyor. Bugünden itibaren geliştiricilere açılan Android Pay ve parmak izi tarama API'sı, üçüncü parti uygulamalara bu işlevlerden faydalanma olanağı sunacak.
Android M'nin önemli yeniliklerinden bir tanesi, uygulama izinlerinde. Yeni Android'le birlikte izinler, konum, kamera ve kişiler gibi kategorilere ayrılıyor. Aynı iOS'ta olduğu gibi, Android M'de uygulama yüklerken izin vermek yerine, uygulama belirli bir izne gerek duyduğu anda sizden onay isteniyor. Örneğin WhatsApp'a sadece sesli görüşme yaparken mikrofonu kullanma izni verebiliyorsunuz.

PİL ÖMRÜ 2 KATA YÜKSELECEK

İzinlerin bu yeni hali, eskisinden çok daha anlaşılır ve daha güvenilir olacak gibi görünüyor. Android M'deki doze ("kestirme") modu, telefonunuzu veya tabletinizi uzun süre kullanmadığınızda onu kapatarak bekleme süresini uzatacak. Google, bu işlevi "uygulama tazeliğini, pil ömrüyle bir miktar değiş tokuş etmek" sözleriyle tanımlıyor. Firmaya göre Nexus 9 tabletlerde yapılan testler, cihazların bu yeni işlev sayesinde iki kat daha uzun beklemede kalabildiğini gösterdi.

3 KAT HIZLI ŞARJ

Android M'deki büyük yeniliklerden bir başkası, USB Type-C desteği. Google ve Apple'ın en son laptop'larında kullanılan, tersi-düzü olmayan USB kablosu, Google'a göre telefonun şarj olma hızında önemli fark oluşturacak. Firma iddialı konuşuyor ve yeni teknolojinin "üç kat veya dört kat daha hızlı şarj performansı " sağladığını söylüyor. Google'a göre Android M, uygulamalara bağlantı verme işlevini geliştirecek. Bu sayede geliştiriciler, herhangi bir uygulamaya web bağlantısı verebilecekler. Bu durumda kullanıcıya bağlantının "tarayıcıda mı, yoksa uygulamada mı" açılacağı sorulmayacak. Android M'nin tüm yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Yazılım devi, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player için yayınladığı Android M Geliştirici Önizleme sürümünde "yüzlerce" yenilik bulunduğunu söylüyor. Android M'nin detaylarını ve ilk tecrübemizi onu dener denemez sizlerle paylaşacağız. Bu arada Android M final sürüme ulaşıp kullanıma tam anlamıyla hazır hale geldiğinde, isminin büyük ihtimalle "M" harfiyle başlayan bir şekerleme veya tatlıyla değişeceğini söyleyelim. İşletim sisteminin 2015'in üçüncü çeyreğinde yayınlanması bekleniyor


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler