HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Android O güncellemesi ne zaman yayımlanacak? Android O güncellemesinde her şey kullanıcıda

Android O güncellemesine geri sayım devam ediyor. Android O güncellemesini alacak olan cihazlar, güncellemenin barındırdığı tüm özellikler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Google I/O'da detaylı bir biçimde anlatılan Android O güncellemesi hakkında her şey!

Android O güncellemesi ne zaman yayımlanacak? Android O güncellemesinde her şey kullanıcıda

Google I/O konferansının ardından, Android O güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı yavaş yavaş belli olmaya başladı. Android Nougat versiyonuyla aşağı yukarı daha fazla beğeni toplayan yeni sürüm güncellemesinde, Google yeni özellikler listesinin en tepesine güvenliği ve kişisel verileri koydu. Gündeme gelen WikiLeaks sızıntılarıyla sarsılan şirketler, güvenlik kriterlerini ve veri kullanım kriterlerini tekrar gözden geçiriyorlar ve bunu uygulayan şirketlerden biri de Google. Android'in yeni versiyonu, Android O güncellemesinde A'dan Z'ye her uygulama kullanıcısından kullanım izini ve veri kullanımı izini alacak.

Android O güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

Android O güncellemesinde alfa dönemi yaz mevsiminde yürütülecek, beta sürümler ise son baharda geliyor. Android O'nun kullanıcı sürümü, kasım ayı içerisinde Google'ın yeni nesil Pixel cihazlarını tanıtmasıyla beraber, orijinal sürüm isimiyle yayınlanacak. İlk başta Google'ın Nexus ve Pixel modeli akıllı telefonlarına yayınlanacak olan Android O güncellemesi, ardından firmaların politikaları doğrultusunda 2018 ilk çeyrek ve 2. Çeyrek itibariyle güncelleme sürülecek.

Bu konuda, Google ile yazılım anlaşması bulunan telefon üreticileri ellerini biraz daha hızlı tutabiliyorlar.
Google, Android güncelleme periyodlarını ağırlıklı olarak nüfusu düşük olan ülkelerde başlatıyor. Polonya gibi... Kasım, aralık, ocak gibi güncellenen ilk sürümler beta'ya oldukça yakın olduğu için, bu dönem genel olarak hataları temizleme dönemi. Dolayısıyla, Android O güncellemesi de Nexus ve Pixel kullanıcılarının dışında; şubat ve mart itibariyle başlıyor.

Android O tasarımı nasıl olacak?

Android O ile birlikte Google'ın Material Design süreci devam ediyor. Material Design'ın arayüzlerinde bazı değişiklikler görülüyor. Bildirim ekranı arayüzü önceki versiyonlara nazaran, epey değişiklik göstermiş, ayarlar, gizlilik ayarları gibi önemli sekmelere ulaşılabilirlik kolaylaştırıldı. Bu konuda bazı eleştiriler mevcut. Eleştirilere göre, arayüzdeki animasyonların bu kadar artması, cihazların zaten kötü olan pil performansı daha da kötü hale getirilebilir.

Google Play Store ve Google Maps değişiyor

Google Play Store da büyük değişikliklere uğrayacak. Play Store'daki uygulamaların alacağı erişim izinleri daha detaylı görünebilecek ve kullanıcı, tepeden tırnağa neye erişim izin verdiğini detaylı bir şekilde görebilecek. Özellikle bazı uygulamalar ihtiyacı olmayan erişim izinleri istiyordu, böylece bu durum da ortadan kalkıyor.

Google Maps'in altyapısı değişecek. Google Maps, uçtan uca şifreli bir hale geliyor ve harita görüntülenmelerinin 3. Şahıslar tarafından erişilmesi oldukça güç hale gelecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler