HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına Melih Gökçek Twitter'dan yanıt verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliklerine ilişkin meclis kararının planları 1 yıl sonra askıya çıkmasıyla Anıtkabir tartışmaları gündemdeki sıcak tartışmaların 1 numarası haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir çevresinin imara açılacağı iddialarına yönelik kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. İşte Gökçek'in o açıklamaları...

'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına Melih Gökçek Twitter'dan yanıt verdi

Anıtkabir'in imara açılacağı iddialarıyla ilgili Gökçek ikinci kez açıklama yaptı.

İşte Gökçek'in o tweetleri:

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Anıtkabir'in imara açılacağı iddialarıyla ilgili açıklama gelmişti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanınca yapılan açıklamaların, bazı internet sitelerinde "Yeni Hedef Anıtkabir" başlığıyla yayımlandığı anımsatıldı.

"MECLİS KARARI ANITKABİR'DE KONUTA İZİN ANLAMINA GELMİYOR"

Söz konusu açıklama ve haberlerin gerçeği yansıtmadığının altı çizilerek, "Alınan Meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi." bilgisine yer verildi.

ASKERİ LOJMAN İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞ

Açıklamada, plan değişikliğinin Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine alındığı vurgulanarak, plan değişikliğinde alanın A ve B olarak tanımlanan iki farklı parsele ayrıldığı belirtildi.

A parselinde hiçbir yapılaşma ve plan değişikliğinin önerilmediğinin ifade edildiği açıklamada, B parseli olarak belirlenen alanın park alanı olmasına rağmen üzerinde mevcut askeri lojman bulunması sebebiyle mevcut lojmanların daha sonra yıkılma ve benzeri bir durumla karşılaşılmaması için plan değişikliği yapıldığı vurgulandı.

"YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE VATANDAŞI KANDIRIYORLAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te konuyla ilgili, "Yalan yanlış bilgilerle vatandaşı kandırıp, ortalığı karıştırmak için çabalayan ideolojik kafalar yine iş başındalar. Milli Savunma Bakanlığı bizden talep etti ve yapıldı. Yapılan da haberde bahsedildiği gibi değil. Anıtkabir sınırları dışında bulunan ve mevcutta park alanı olarak ilan edilmesine rağmen orada bulunan 5 katlı askeri lojmanı resmileştirdik." dedi.

BİR AÇIKLAMA DA MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Anıtkabir konusunda TBMM’de bir açıklama yaptı. Işık’ın açıklamalarından satır başları…

Atatürk hepimizin ortak değeri. Anıtkabir’le ilgili kesinlikle hiç kimsenin kendi kafasına göre bir şey yapması mümkün değil ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonu ile sanki Anıtkabir’in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan haberler veriyor. Bunu biz de incelettik. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok.

Orada muhtemelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Atatürk ve Anıtkabir alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Anıtkabir’in askeri sınırlar içinde kalan bölgesine en küçük yapılaşma dahi ne Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir talebi var, ne de ona biz müsaade ederiz. Algı operasyonu yapıldığı kanaatindeyiz.

Anıtkabir arazisinin imara açılmasıyla ilgili olarak ne belediyenin bir şeyi var, ne de bizim bir talebimiz var.

Anıtkabir’in sınırları var. Anıtkabir’in askeri sınırları içinde ne bizden bir talep var, ne de büyükşehrin plan değişikliği var.

Daha önce askeri alan içinde küçük bir alanın park alanı yapılması için bir teklif yapılmış, onu da biz kabul etmemişiz.

Lojman filan hiçbir şey yok. Sadece Anıtkabir’e gelen araçlarla ilgili park alanı yeşil alanın park alanı yapılması teklif edilmiş, biz kabul etmemişiz, gitmiş. O da önceden yapılan bir teklif. Şimdi yapılmış değil. TSK’nın kullanımında olan alan için hiçbir karar yok.

Soru: Böyle bir niyet var mı?

Yanıt: Hayır, hayır. Bu kadar güzelliği, yeşilliği niye bozayım. Aklımızı peynir ekmekle mi yedik.TSK’ya tahsis edilmiş alan içinde bir yapılaşmaya kimse ‘evet’ demez. Ben de ‘evet’ demem, siz de ‘evet’ demezsiniz, orada görev yapan hiçbir asker de ‘evet’ demez. Kimsenin ‘evet’ demeyeceği bir iş nasıl oluyor da gündemin birinci sırasına oturuyor anlamıyorum. (Sözcü)


En Çok Aranan Haberler