HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara bombacıları yakalandı!

AK Parti Genel Merkezi’ne LAW, Adalet Bakanlığı’na ise 2 el bombasıyla yapılan saldırının 3 şüphelisi güvenlik ve MOBESE kameralarında net olarak belirlendi.

Ankara bombacıları yakalandı!

YUNANİSTAN’DAN GELDİLER

Saldırganların aranan eylemci listesinde olduğu ve uzun süredir yurtdışında bulundukları kaydedildi. Şüphelilerin yurtdışında silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra Yunanistan üzerinden Türkiye’ye yasadışı yollarla girdikleri belirtildi. İki şüphelinin saldırıdan önceki görüntülerine de ulaşıldı. [ ****](https://www.mynet.com/saldiriyi-yapanlarin-esgalleri-belli-110100684575) Genel merkeze saldıran şüpheliye ulaşmak için polis, eğitimli köpeklerle iz sürdü. Olay yerinde bırakılan malzemelerden yola çıkan ekip, eğitim köpeğinin gösterdiği güzergahtaki işyerleri ve MOBESE görüntülerinden şüphelilerin kimliklerine ulaştı. İlk saldırı saat 20.50’de Adalet Bakanlığı’na yapıldı. Ziyaretçi girişine yürüyerek gelen saldırgan, bahçeye 2 el bombası attı. Atılan bombaların Rus yapımı olduğu öğrenildi. 2’nci saldırı ise saat 20.51’de Ak Parti Genel Merkezi’ne yapıldı. Partinin 200 metre uzağından LAW’lı saldırı yapıldı. Şüphelilerin saldırıdan önce keşif yaptıkları, Erdoğan’ın makam odasını hedef alacak noktaları hedefledikleri belirlendi. Şüpheli, olay yerine silahın ateşleme mekanizmasını ve ‘DHK-C’ yazılı flamayı bırakarak kaçtı. Silahın üzerinde parmak izi de tespit edildi. DHKP-C, AK Parti’ye saldırıyı üstlendi.
**ELÇİLİKTE KULLANILAN BOMBA**
“F1 savunma tipi” el bombalarının ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı’nın üzerinde bulunan ve patlamanın şiddetiyle infilak eden el bombalarıyla aynı tipte olduğu bildirildi.
**Takipteki isimlermiş**
İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, saldırganların güvenlik birimlerince takip edilen militanlar olduğunu açıkladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler