HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atama

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan atandı.

Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü görevi bir süredir vekaleten yürütülüyordu.
Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Garı saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal açığa alınmıştı.
Kartal'ın görevine vekaleten atanan Ahmet Hakan Arıkan'ın yerine, 8 Mart Salı günü Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yaman Ağırlar, yine vekaleten, atanmıştı.
Kızılay'da dün 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne asaleten atama yapıldı.

MAHMUT KARAARSLAN KİMDİR?

1961 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1979 yılında Polis Kolejinden, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra; İzmir, EGM, Ağrı, Ankara ve EGM'nin değişik birimlerinde görev yapmıştır. 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev almıştır.

15.03.2014 tarih ve 2014/234 sayılı İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ‘de yayımlanan Kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak görevine başlamıştır. Mahmut Karaaslan evli ve iki çocuk babasıdır.

CHP'DEN ELEŞTİRİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinin vekaleten yürütülmesini eleştirmiş ve "Emniyet müdürünün olmadığı başkent olur mu?" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirisine yanıt, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Vekil asil gibidir. Vekaleten herhangi bir görevi yürüten kişi aynen asaleten yürüten kadar o işin sorumlusudur" ifadelerini kullandı.

DİĞER ATAMALAR

Ankara, Artvin ve Van emniyet müdürlüklerine atanan yeni isimler Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı atama kararına göre; Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan Ankara Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi Ahmet Şengün Artvin Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi Ahmet Suat Ekici ise Van Emniyet Müdürü olarak atandı. Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Artvin Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş polis başmüfettişi oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler