HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara lise taban puanları MEB tarafından açıklandı

Ankara lise taban puanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Ankara lise taban puanlarının açıklanmasının ardından lise tercihi yapacak adaylar buna tercihlerini gerçekleştirecekler.

Ankara lise taban puanları MEB tarafından açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları'nın sonuçlarının açıklanmasının sonrasında Yerleştirme Esas Puanları da açıklandı ve böylece tercih işlemleri yapacak öğrenciler Ankara lise taban puanlarını öğrenme fırsatı buldu. Başkent Ankara'da lise eğitimine devam edecek öğrenciler, Ankara lise taban puanları tablosuna bakarak tercih dönemi öncesinde fikir edinme, puanları inceleme fırsatı bulacak. Öte yandan tercih döneminde de öğrencilerin aldıkları puanların yanı sıra Ankara lise taban puanları da Ankara'da okumak isteyenlerin yerleştirilmesinde etkili olacak. Bu nedenden dolayı tercih yapacak öğrencilerin bu işlemler sırasında tercihlerini iyi düşünmeleri, öğretmenlerinden bu konuda yardım istemeleri tercih döneminde görülen hataların önüne geçecektir. Ankara lise taban puanları ve ülkemizdeki tüm liselerin taban puanlarını haberimizin devamında yer alan bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Öte taraftan tercih ve yerleştirme konusunda bilgileri de haberimizde bulabilirsiniz.

TERCİH VE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise taban puanlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri için kısa bir süre kaldı. 15 Temmuz'da başlayacak işlemleri öncesinde Ankara'da eğitim görmek isteyenler bu tarihe kadar Ankara lise taban puanlarını inceleme fırsatı bulacaklar. Diğer yandan tercih işlemleri 25 Temmuz'a kadar devam edecek. Adayların belirlenen süre içerisinde tercih işlemlerini yapmaları gerekecek. Tercih işlemleri sırasında öğrenciler kendi tercih işlemleri kendileri yapacaklar, öte yandan bu işlemi bireysel olarak gerçekleştiremeyen öğrenciler ise okul müdürlüklerine giderek tercih konusunda yardım alabilecekler. Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından nakil süreci başlayacak. 3 dönem yapılacak nakil sürecinde adaylar boşta kalan kontenjanlara nakillerini isteyebilecekler. Nakil süresinin de tamamlanmasının ardından 19 Eylül 2016 tarihinde eğitim-öğretim dönemine başlanacak.

ANKARA FEN LİSESİ İLK SIRADA

Ankara lise taban puanlarına bakıldığında ilk sırada Çankaya'da bulunan Ankara Fen Lisesi bulunuyor. Bu okulun ardından ikinci sırada ise Atatürk Anadolu Lisesi yer alıyor. Ankara Pursaklar Fen Lisesi ise üçüncü sırada bulunuyor. Bu okulların ardından; Gazi Anadolu Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Fen Lisesi, Dr. Binnaz Ege - Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi, Betül Can Anadolu Lisesi, Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi ve Ankara Atatük Lisesi yer alıyor.

ANKARA LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler