HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da bomba gibi ses kayıtları

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay 8. Ceza dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları Ankara'yı sarstı!

Ankara'da bomba gibi ses kayıtları

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay 8. Ceza dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları dailymation'da yayınlandı. Ses kayıtlarında özel yetkili savcılar için "militan" denilirken, atamalarda ise YARSAV'a teşekkür ediliyor. İşte gündeme bomba gibi düşen ses kaydı;

Ses kayıtlarında HSYK üyesi Ali Suat Ertosun özel yetkili savcılar için "militan" tanımlaması yaparken, hakim ve savcı atamaları konusunda aldıkları kararlarda YARSAV'ın katkısının büyük olduğunu söylüyor. Hamdi Yaver Aktan ise ike öğretim üyesine övgüler düzerken, askerlerin de çok sevdiğini ifade ediyor.

1.SES KAYDI

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, çeşitli adliyelere, Yargıtay ve Danıştay Daireleri'ne yaptığı propaganda ziyaretleri sırasında Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri ve özellikle Ergenekon ve benzeri davalarda görev yapan hakim ve savcılar hakkında konuşuyor

ALİ SUAT ERTOSUN: Siz anlayamazsınız bunları. Dosyalara bakarsanız bunlar çok başarılı.

Bunlar MİLİTAN, bir şey demiyorum. Bunlar okul notlarından, efendim dosyadaki açık sicilinden, terfilerinden falan anlayamazsınız. Hakikaten fevkalade.

Başsavcıların sicillerine baktık fevkalade.

Ama dediğim gibi, biraz soruşturunca, aha işte...

2.SES KAYDI

YARSAV Yönetim Kurulu Üyeleri ile HSYK üyesi Ali Suat Ertosun toplantı halinde,

DERİN İTİRAFLAR BAŞLIYOR

HSYK Üyesi : Ali Suat Ertosun

YARSAV Başkanı : Emine Ülker Tarhan

YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi :Fetih Sayın

Ali Suat Ertosun : Şimdi arkadaşlar, geçen sene bizden Ömer Bey ile biz, bu konuları konuştuk. (YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu) Yani, yargıda yapabileceğimiz konular nelerse, bizlere bunları getirebilirsiniz. Geçen sene mesela biz 6-7 tane karar aldık. O kararlarda Ömer Bey'in ve YARSAV'ın çok büyük katkıları var. Bizim en büyük eksikliğimiz, bunu söyleyeyim, bir altyapının olmaması. Bize eeee böyle araştırma geliştirme konularında bilgi verecek bir desteğin olmaması. Biz ayrılmadan buradan, bunları gerçekleştirebiliriz. (Hakim ve savcılar hakkında fişleme yapacak, el altından araştırma yapacak, ispiyon edecek bir altyapı)

Emine Ülker Tarhan: Fiilen değil mi efendim.

Ali Suat Ertosun: Fiilen de olsa bunları gerçekleştirmemiz lazım. Ama bir yerden başlamak lazım. Yani bu o açıdan bizden talepleriniz olursa. Geçen sene Ömer Bey güzel bir dosya hazırlamış, getirmişti.

Fetih Sayın (YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi): Benim yakınen haberim var efendim, onu.

Ali Suat Ertosun: Onların bazıları oldu. Yani, benim şimdi kafamda bazı şeyler var. Yani, Akademide (Türkiye Adalet Akademisi) behamahal etkili olmak lazım.

3.SES KAYDI

Hamdi Yaver AKTAN: Bu İstanbul'daki Ümit KOCASAKAL

Avukat: Fevkalade. Çok iyi hem.

Hamdi Yaver AKTAN: Yav O, konuşması da iyi ya, miting konuşmacısı

Avukat: Berrak da konuşuyor, net de konuşuyor.

H. Yaver AKTAN: HALKIN KURTULUŞU'ndan geliyor O

Avukat: Haa. Sen söylemiştin onu. Berrak konuşuyor, net konuşuyor.

H. Yaver AKTAN: Cesaretli, çarpıcı lafları var.

Avukat: Güzel lafları var evet.

Hamdi Yaver AKTAN: Polemiği de iyi yapıyor.

Avukat: İyi çok iyi yapıyor.

Hamdi Yaver AKTAN: O tür adam gerekiyor. Polemik. Yaa birkaç hoca daha var da şeye çıkmıyorlar. Mesela İzmir'de Mustafa Ruhan ERDEM var. Çok parlak bir profesör. Olmuyor herhalde. Konuşmuyorlar ya işte. Ersan ŞEN biraz şey yapıyor (konuşuyor). Ama Ersen Şen'dense Ümit Kocasakal çok istikrarlı, çok cesaretli. Askerler de çok seviyor bildiğim kadarıyla.

4.SES KAYDI

Hamdi Yaver Aktan, Orgeneral Saldıray Berk'in avukatı ile bir başka görüşmesinde de bu sevgisinin kaynağını tekrar anlatıyor

HAMDİ YAVER AKTAN: Bu Ümit Kocasakal, dün çok iyiydi, televizyonda, Süheyl Batum'lan

Avukat: Çok iyi anlatıyor.

HAMDİ YAVER AKTAN: Çok iyi. O, HALKIN KURTULUŞU'ndan geliyor.

Avukat: Hıı, sen söyledin. O kadar iyi anlatıyor ki

HAMDİ YAVER AKTAN: Çok güzel

Avukat: Çok güzel anlatıyor.

HAMDİ YAVER AKTAN: Bütün askerlerin gözdesi şimdi O çocuk.

Avukat: Çok iyi anlatıyor.

5.SES KAYDI

Hamdi Yaver Aktan, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün yargılanabileceğine dair verilen karar dosyasının temyiz incelemesini yapan 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker'e dediğini yaptırabilmek için büyük çaba sarfediyor. Bu konuda kendisi gibi mütalaa verecek üniversite hocalarından mütalaa istiyor ve aleyhe görüşe sahip hocaları ise susturuyor. En büyük destekçisi ise yine Ümit Kocasakal

HAMDİ YAVER AKTAN: Bunu şimdi Ersan'a anlattık, Ersan pek yanaşmadı. Şimdi bizim görüşümüze geldi. Sadece, ben dedim, Ümit Kocasakal'a dedim hayır, Köksal hocaya söyledim, (Köksal Bayraktar) Köksal Hoca "hayır ben böyle hiç düşünmedim" dedi. O zaman hocam, hiç demeç verme dedim. Nitekim 7-8 aydan bu yana bu konuda konuşmuyor.
Ümit Kocasakal, ben mütalaa yazarım dedi. İstanbul'a gidince 15-20 sayfa bir mütalaa yaz bana getir, dedim. Onu da heyete vereyim. Kurulu da elimize geçirelim şöyle, diye. Zaten Genel Kurul'a gelirse bu görüşü ileri süreceğim.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler