HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm programlarını iptal etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı AK Parti Genel Merkezi'ne çağırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm programlarını iptal etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü üyeleri tarafından rehine alınmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hem rehine hem de elektrik kesintisi krizi nedeniyle toplantılarını iptal ettiği öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması haberinin alınmasının ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu'na, yaklaşık 2 saat süren toplantıda, adliyedeki son durumla ilgili bilgi verildi.

Birçok ihtimalin değerlendirildiğini belirten yetkililer, Çağlayan Adliyesi'ndeki gelişmelerin anlık olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başbakan Davutoğlu'na aktarıldığını bildirdi.

Silah adliyeye nasıl girdi? TIKLAYIN!

Berkin Elvan'ın babasından çağrı - TIKLAYIN

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NDAN BİLGİ ALDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın rehin alınması haberinin alınmasının ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu'na, yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Çağlayan Adliyesi'ndeki son durumla ilgili bilgi verildi.

Birçok ihtimalin değerlendirildiğini belirten yetkililer, Çağlayan Adliyesi'ndeki gelişmelerin anlık olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başbakan Davutoğlu'na aktarıldığını bildirdi.

Olayla ilgili sürecin, ilgili makamlar tarafından takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu'nun, olayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bilgi aktardığı öğrenildi. (AA)

TANRIKULU'DAN AÇIKLAMA

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan terör örgütü üyelerinin arabulucu olmasını istediği iddia edilen CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Benim bilgim yok. Kimse bana ulaşmış değil” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hayatını kaybeden Agos Gazetesi editörü Sarkis Seropyan için Feriköy Surp Vartanants Kilisesi'nde düzenlenen törene katıldı. Tören sonrası kendisine gelen bir telefonla adliyedeki rehine eylemini öğrenen Sezgin Tanrıkulu büyük şaşkınlık yaşadı. Gazetecilerin soruları üzerine kısa bir açıklama yapan Tanrıkulu, "Arayanlar gazeteciler. Adliye içerisinde birden fazla silahlı şahıs tarafından rehin alınmış deniyor” dedi.

Savcıyı rehin alan terör örgütü üyeleri tarafından arabulucu olmasının istendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Tanrıkulu, "Benim bilgim yok. Kimse bana ulaşmış değil” dedi. Tanrıkulu, "Böyle bir teklif gelirse kabul eder misiniz?” sorusuna ise "Olayın mahiyetine bakmam lazım” yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler