HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da ölenlerin kimlikleri belli oluyor

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi Cumartesi Ankara'da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Ankara'da ölenlerin kimlikleri belli oluyor

Ankara'da 97 kişinin öldüğü 246 kişinin ise yaralandığı bombalı terör saldırısında HDP'nin 1.Bölge 16.sıra milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu'nun da hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Kübra Meltem Mollaoğlu'nun, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iki gün öncesine ait seçim çalışmalarından fotoğrafları var.

HAYATINI KAYBEDEN 77 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 97 kişi olduğunu bildirdi. Terör saldırısında hayatını kaybeden 77 kişinin isimleri de açıklandı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimliği tespit edilen 77 kişinin ismini açıkladı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, 10 Ekim saat 10:04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında devletin tüm birimlerinin olayın bir an önce aydınlatılması ve yaraların sarılması için görev başında olduğu vurgulanarak, "

İçişleri Bakanlığımız tarafından hadisenin gerçekleşmesiyle ilgili tüm boyutları soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

11 Ekim saat 10:30 itibariyle, menfur saldırı sonucu 65'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 hastanede 160 vatandaşımızın tedavisi devam ettiği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

" Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Hastanelerimize başvuran toplam 508 hastamızın 317'si tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.

Acil hasta nakil ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir.

Yaralı yakınlarımızı bilgilendirmek için ALO 184 - Sabim destek hattımız 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir.

Ayrıca, tüm sağlık kuruluşlarımız hasta ve hasta yakınlarımıza önümüzdeki süreçte de her türlü tıbbi ve psikolojik desteği vermeye devam edecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Kimlik tespiti ve cenazelerle ilgili son durum DNA testleri sonucunda netleşecektir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir.

Şu an itibariyle 36 cenaze ailelerine teslim edilmiştir. Cenaze yakınlarına yardımcı olmak ve yürütülen tüm işlemleri hızlandırmak amacıyla AFAD görevlendirilmiştir. Bu çerçevede; cenazelerin ailelerine teslim edilmesi, karadan ve havadan nakli gibi konular dün geceden bu yana AFAD koordinasyonunda yürütülmektedir.

Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:

1-Abdülkadir UYAN

2-Metin KÜRKLÜ

3-Gökhan AKMAN

4-Orhan IŞIKTAŞ

5-Yılmaz ELMASCAN

6-Gökmen DALMAÇ

7-Elif KANLIOĞLU

8-Hakan Dursun AKALIN

9-Ersin ADSIZ

10-Ayşe DENİZ

11-Fatma ESEN

12-Gülbahar AYDENİZ

13-Eren AKIN

14-Canberk BAKIŞ

15-Nizamettin BAĞCI

16-Kasım OTUR

17-Başak Sidar ÇEVİK

18-Resul YANAR

19-Mehmet Ali KILIÇ

20-Tekin ARSLAN

21-Sezen VURMAZ

22-Dilaver KAHARMAN

23-Umut TAN

24-Dilan SARIKAYA

25-Ali KİTAPÇI

26-İsmail KIZILÇAY

27-Muhammet DEMİR

28-Korkmaz TETİK

29-Onur TAN

30-Osman ERBASAN

31-Emine ERCAN

32-Vedat ERKAN

33-Seyhan YAYLAGÜL

34-Vahdettin ÖZGAN

35-Selim ÖRS

36-Ali Deniz UZATMAZ

37-Firdevs Tat DALMAZ

38-Günay DOĞAN

39-Berna KOÇ

40-Meryem BULUT

41-Binali KORKMAZ

42-Feyyaz DENİZ

43-Mehmet Zakir KARABULUT

44-Dicle DELİ

45-Leyla ÇİÇEK

46-Ebru MAVİ

47-Ziya SAYGIN

48-Metin PEŞMAN

49-Mesut MAK

50-Hacı KIVRAK

51-Gözde ARSLAN

52- Fevzi Sert

53- Uygar Coşkun

54- Aycan Kaya

55- Aziz Onat

56- Yunus Derici

57- Hasan Sancalı

58- Veysel Atılgan

59- Metin Tesmen

60- Fatma Karakurt

61- Şirin Kılıçalp

62- Yusuf Akdağ

63- Çetin Kürklü

64- Gülhan Elmas Can

65- Bilgen Parlak

66- Nevzat Sayhan

67- Kübra Meltem Mollaoğlu

68- İdil Güneyi

69- Osman Turan Bozacı

70- Sevgi Öztekin

71- Sarıgül Tüylü

72- Rıdvan Akgül

73- Nilgün Çeliv

74- Mehmet Tevfik Dalgıç

75- Emin Aydemir

76- İbrahim Atılgan

77-Sabri Alman

Cenazelerin bir an önce ailelerine teslim edilmesi, yaralılarımıza en iyi tedavi şartlarının sağlanması ve olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılması için tüm birimlerimiz görev başındadır."

Gerekli açıklamaların Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edileceği bildirildi.

Hasta anneden gizlediler

Bombalı saldırıda ölenlerden biri de Hatay’ın merkez Defne ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Necla Duran’dı. Duran’ın hasta olan annesine dün kızının ölüm haberi verilemedi.

Bu nedenle Duran için taziye çadırı da kurulmadı. Duran’ın cenazesini Ankara’da CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal teslim aldı. Duran’ın cenazesi, bugün düzenlenecek tören ardından oturduğu Aşağıokçular Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Leyla da kurtulamadı

Ankara Sıhhıye Meydanı'nda düzenlenecek 'Teröre Hayır Kardeşliği Evet' mitingine katılmak üzere Mersin'den giden 27 otobüste bulunanlardan Gazi Güray, EMEP üyesi Şebnem Yurtman, Ali Deniz Uzatmaz, Elif Kanlıoğlu, Tarsus İlçesi'nden ise HDP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek, Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticisi Metin Peşmen ve Orhan Işıktaş da bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ölen 7 kişiden 3'ünün Mersin Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

Yaşamını yitiren 3 çocuk babası Gazi Güray'ın cenazesi Mersin Cemevi'ne getirildi. Güray'ın aile fertleri, yakınları ve çok sayıda kişi, cemevinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde eşi Serpil, çocukları Zeynep, Zine ve Caner güçlükle ayakta durabilirken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Gazi Güray'ın cenazesi memleketi Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne götürülerek Kayacık Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Terörün aldığı 19 yaşındaki can: Ali Deniz Uzatmaz

Saldırıda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz, henüz 19 yaşındaydı. Üniversiteyi yeni kazanmış, kaydını yaptırdığı Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü’nde eğitimine başlamıştı.

Ancak Deniz Uzatmaz da hain saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

Arkadaşları tarafından çok sevilen ve “sürekli barışı savunurdu” diye anılan Gaziantep’li Ali Deniz Uzatmaz, sosyal medya sayfasından “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır. Bayramınız barış olsun” mesajını paylaşmıştı.

2 dakika önce

Altı ay önce oğlunu, bir ay önce de torununu Kobani’de kaybeden 65 yaşındaki Meryem Bulut da Ankara’daki patlamada öldü. İstanbul Okmeydanı’nda oturan Bulut'tan geriye, Barış Anneleri grubuyla birlikte katıldığı mitingde ölmeden sadece 2-3 dakika önce çekilen fotoğrafı kaldı.

DEHŞET ANINI ANLATTI

Cenaze töreni için Mersin Cemevi'nde bulunan Gazi Güray'ın üvey amcasının oğlu Dr. Zeki Doğan, Mersin'de 27 otobüsle Ankara'ya gittiklerini belirterek, patlama anını ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Ankara'da araçlardan indikten sonra toplanma yeri olan gara gittik. Garda herkes kendi sendikası ya da örgütünü bekliyordu. Örgütler kendi kortejlerine çekilirken önce küçük arkasından da büyük bir patlama oldu. Patlamanın ardından biz Tabipler Odası hekimleri geri dönüp yaralılara müdahale etmeye çalıştık. Zaten ilk etap da çoğu ölmüştü. 30 hekim bir kısmına müdahale edebildik. O arada polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalemizi yapamadan bizi alandan dışarıya çıkarttı. Çünkü çıkmak zorundaydık, biz nefes alamıyorduk. Acaba orada yaralı olanlar nasıl nefes alabildiler onu da düşünmek bile istemiyorum."

Dr. Zeki Doğan, yaşamını yitiren Gazi Güray'ın amcasının oğlu olduğunu da ifade ederek, "Yıllardır Mersin'de yaşıyordu. Emekli olmuştu, ekonomik gücü yetmediği için ara işlerde çalışıyordu. 3 çocuğu var. Bunlardan 2 kızını üniversite mezunu yapabildi. Oğlu da bu yıl spor akademisini kazandı. Kendi halinde, çoluğuna çocuğuna bakan kendi emeği ile uğraşan bir insandı" diye konuştu.

Patlamada ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dışkapı Hastanesi'nde yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek'in, Tarsus İlçesi Mithat Paşa Mahallesinde oturan ailesine acı haber ulaştı. Ailenin oturduğu mahalledeki baba evinde taziye çadırı kuruldu. Acılı aile Ankara'daki işlemlerin ardından Tarsus'a gönderilecek olan kızlarının cenazesini bekliyor. Yaşamını yitiren HDP üyesi Orhan Işıktaş'ın cenazesi de Tarsus'ta ulaştı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube yöneticisi Metin Peşmen'in cenazesi ise pazartesi günü Tarsus Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Babam...

Oktay Aydemir, mitinge babası 50 yaşındaki Emin Aydemir’le birlikte gitmişti. Oktay Aydemir’in tuvalete gittiği sırada Ankara Tren Garı önünde iki patlama oldu. Baba Emin Aydemir, patlamada olay yerinde yaşamını yitirdi. Panikle alana koşan oğlu, babası Emin Aydemir’in yerde kanlar içindeki cesedini görünce şoke oldu. 26 yaşındaki Aydemir, babasının cesedine sarıldı, ardından telefonla yakınlarına acı haberi verdi.

3'Ü ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ölenlerden Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Elif Kanlıoğlu'nun ailesinin Muğla'da ikamet ettiği cenazesinin ise memleketi Artvin'de toprağa verileceği öğrenildi. Yine Mersin Üniversitesi öğrencileri olan Ali Deniz Uzatmaz'ın Gaziantep'te, Şebnem Yurtman'ın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

TCDD çalışanları da patlamada hayatını kaybetti

AnkaraA’daki ’Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine katılmak üzere Adana’dan otobüs ve trenlerle yola çıkan 900 kişiden bir çoğunun toplanma noktasına yakın yerde bombaların patlaması, iller arasında en çok can kaybının bu kentten olmasına yol açtı. İlk belirlemelere göre peş peşe meydana gelen 2 patlamada Adana’dan giden 11 kişi, komşu illerden de en az 6 kişi öldü. Ölenlerden çoğunun da KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi TCDD çalışanları olduğu anlaşıldı.

Adana’dan cuma akşamı Ankara’daki mitinge gitmek isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri için 23 otobüs kaldırıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri; Bilgen Parlak, Hacı Kıvrak, Nevzat Sayan, Rıdvan Akgül, Fevzi Sert, Yılmaz Elmascan ve 1 yıllık öğretmen eşi Gülhan Elmascan, Emek Partisi üyeleri Dilan Sarıkaya ve Gökhan Gökbörü, Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Yurtman ile HDP üyesi Hacı Mehmet Şah olduğu ifade edildi. Mitinge gidenlerin büyük bölümünün memur ve öğrenci olduğu bildirildi.

YENİ EVLİ ÇİFTİ ÖLÜM AYIRDI

Mitinge bir yıllık eşi Gülhan Elmascan ile katılan Yılmaz Elmascan’ın cenazeleri farklı kentlere defnedilecek. Öğretmen Gülhan Elmascan’ın Konya’nın Ereğli İlçesi, TCDD makinisti eşi Yılmaz Elmascan’ın cenazesi ise Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde toprağa verilecek. Yaşamını yitirenlerden Hacı Kıvrak’ın Yozgat’a defnedileceği belirtildi. Yaşamlarını yitiren TCDD çalışanlarından Bilgen Parlak’ın Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ne, Nevzat Sayan’ın Karaman’a, Rıdvan Akgül’ün Siirt’e defnedileceği bildirildi.

EŞİYLE GELMİŞTİ

Ankara’daki mitinge Mersin’den de katılım büyük oldu. Otobüslerle Başkent’e gidenler arasında Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan, 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen hayatlarını kaybetti.

BİR KAYIP DA İZMİR'DEN

HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, hayatını kaybedenlerden birisinin HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden mali müşavir Ayşe Deniz olduğunu söyledi.

HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, hayatını kaybedenlerden birisinin Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi mali müşavir Ayşe Deniz olduğunu söyledi. Uğur, bu bilginin kesinlik kazandığını mitinge katılan diğer üyelerinin durumlarıyla ilgili çalışmalarını da sürdürüldüğünü açıkladı.

HDP İzmir Karşıyaka İlçe Teşkilatı Yöneticilerinden Ayşe Deniz hayatını kaybetti.

12 POLİS YARALANDI

Ankara'da düzenlenen bombalı saldırılarda 12 polisin yaralandığı tespit edildi. Yaralı polislerin isimleri ve görev yerleri de tespit edildi.

'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesinde meydana gelen bombalı saldırılarda yaralanan 12 polisin kimlikleri belli oldu. Yaralanan polislerin isimleri şöyle: 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mukadder Kardiyen, polis memurları Yasin Öğen, İzzet Badem, Atilla Sadıç, Emin Bayer, Can Dokuzboy, Uğur Gencay Oğuz, Engin Aktemur, Mesut Aykut, Cem Eren, Mesut Özel, İbrahim Bağbaşı.

Öte yandan, gözlem altında tutulan ve yumuşak doku travması oluşan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mukadder Kardiyen'nin genel durumunun iyi olduğu, köprücük kemiğinde kırık olduğu, boyun bölgesinde kanama olan İzzet Badem'in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Burnunda kırık olan polis memuru Atilla Sadıç'ın KBB servisinde tedavisi devam ettiği, gözlem altında tutulan Emin Bayer'in durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Diğer 8 polis memuru ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

GERİDE BARIŞ SELFİE’Sİ KALDI

İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencisi Dijle Deli ve arkadaşları önceki gün şarkı türkülerle Başkent’e doğru yola çıktı. Otobüste çektiği fotoğrafı “Ankara’ya barış getirmeye gidiyoruz” mesajıyla sosyal medyada paylaşan Dijle bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

ÖLENLERİN 5'İ ADANA'DAN, 1'İ MERSİN'DEN

Ankara'da meydana gelen iki patlamada ölen 97 kişiden ölenlerin 5'inin Adana'dan gittiği açıklandı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesinin de ölenler arasında olduğu bildirildi.

Eğitim-Sen üyeleri ile HDP'liler Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etmek için İnönü Parkı önünde bir ardaya geldi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara'daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Konuşmaların ardından eylemciler, yürümek isteyince bunu izin vermeyen polislerle aralarında kısa süreli gerginlik oldu.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen'in de Ankara'daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Derneğin Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçel, mitinge birlikte gittikleri arkadaşı Metin Peşmen'in hayatını kaybettiğini, cenazesini almak için Ulus Devlet Hastanesi'nde beklediklerini söyledi.

AİLESİ YASA BOĞULDU

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, sivil toplum örgütü temsilcileri Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Metin Peşmen'in evine giderek eşi Sultan Peşmen'e sabır diledi.

Milletvekili Çamak'ı karşılayan Metin Peşmen'in yengesi Seher Peşmen, "Barış elçimiz gitti. O bizim barış güvercinimizdi. Barış güvercinlerimizin kafası koparıldı. Ben gidemedim kayınbiraderime sahip çıkamadım" diye ağıt yaktı.

ÖLENLERDEN İKİSİ DENİZLİLİ

Mitinge katılmak için Ankara'ya Uşak Grubu'yla birlikte giden Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman ile Denizli EMEP grubuyla birlikte mitinge katılmaya giden Korkmaz Tedik bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ankara'da bugün düzenlenecek Emek Barış Demokrasi mitingine katılmak için Uşak Grubu'yla birlikte Ankara'ya giden Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Gökhan Akman patlamada yaşamını yitirdi. Oğullarının haberini oturdukları Denizli'de alan ailesinin Ankara'ya yola çıktığı öğrenildi.

Mitinge Denizli EMEP grubuyla giden Korkmaz Tedik ise saldırıda ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan EMEP Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik'in hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Başkanı Özge Akkaya, patlamada Denizlili iki gencin de yaşamını yitirdiğini belirterek, "Hangi adla gerçekleştirilmiş olursa olsun bu faşist terör ve provakasyonun ardındanki güç kendi iktidarlarını sürdürmek için ülkeyi savaş ve kaos ortamına sürükleyen AKP'dir" dedi.

EMEP Üyesi 50 kişi, Delikliçınar Meydanı'nda, oturma eylemi yapıp, terör olaylarını kınadı.

20 YAŞINDAKİ AYDINLI ELİF HAYATINI KAYBETTİ

Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yönetim Kurulu üyesi Ümit Kanlıoğlu'nun kızı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Elif Kanlıoğlu da yaşamını yitirdi.

Ankara'da, KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği "Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada, ölenlerden birinin de Didimli öğrenci Elif Kanlıoğlu olduğu öğrenildi. Didim'de özel bir sürücü kursunun sahibi olan Ümit Kanlıoğlu'nun kızı Elif Kanlıoğlu'nun Mersin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2'inci sınıf öğrencisi olduğu ve mitinge katılmak için Mersin kafilesi ile birlikte Ankara'ya gittiği öğrenildi.

İnegöllü mobilya işçisi Ankara'daki patlamada öldü

Ankara'da bugün 97 kişinin hayatını kaybettiği, 246 kişinin de yaralandığı canlı bombalı saldırıda ölenlerden birinin Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ramazan Çalışkan olduğu öğrenildi.

İnegöl'de mobilya sektöründe çalışan Ramazan Çalışkan, bugün 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' mitingine atılmak için gittiği Ankara'da yaşanan canlı bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Olayı öğrenince Ankara'ya giden Çalışkan'ın yakınları ceseti teşhis ettiği öğrenildi. Aileye başsağlığına giden HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, hayatını kaybeden Ramazan Çalışkan'ın partilerinin üyesi olduğunu söyledi. Bekar olan Ramazan Çalışkan İnegöl'de toprağa verilecek.

UŞAK’TA 4 ACI

Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman (21) ile arkadaşı Korkmaz Tedik, Denizli EMEP grubuyla birlikte Başkent’e gitti. Patlamada Akman olay yerinde ağır yaralanan Tedik kaldırıldığı hastanede kaybetti. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur akşam yaptığı açıklamada, Pir Sultan Abdal Derneği üyesi Hacı Kıvrak ile Halkevleri üyeleriyle birlikte Ankara’ya giden Berna Koç’un hayatını kaybettiğini söyledi.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, Ankara Garı'ndaki patlama sonrası hastanelerine gelen yaralılarla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Altok, hastanelerine 29 başvuru olduğunu söyleyerek, "Bunların 15'i kadın, 14'ü erkek. Kadın vatandaşlardan 2'si hayatını kaybetti. Biri hastanemize ölü olarak gelmişti. Biri yoğun bakımda, 4 tanesi ameliyata alındı. Yaralıların çoğu hafif yaralı, birinin durumu ağır, yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ben tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca biz daha çağırmadan, olayı duyarak nöbetçi olmayarak tüm hocalarımıza, kendiliğinden organize olan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Saat gibi işledi, hiçbir sorun olmadı, elimizden geleni en hızlı şekilde yaptık. Birçok yaralımız da taburcu edildi. Şu anda gözlemde olanlar var. Yaralılarımızın durumu iyi. Bir yaralımızın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Altok, yaralıların çoğunun kırıkları olduğunu belirterek, patlamadan dolayı şarapnel parçaları vücuduna girmiş olanların olduğunu ifade etti. Altok, "Yoğun bakımda tedavileri devam edenler var, durumları stabil. Olayda hayatını kaybedenlerin, diğer hastanelerde yer bulamayanların bir kısmını kabul edeceğiz. İlerleyen saatlerde bu rakamlar değişebilir” dedi.

Antalya'dan mitinge katılan 2 kişi öldü

Miting toplanma alanında canlı bombalı saldırıda Korkmaz Tedik ve Ebru Mavi'nin hayatını kaybettiği bilgisinin ailelerine ulaşması üzerine, Antalya ve Alanya'daki yakınları hemen Ankara'ya gitti.

Ankara'da düzenlenen 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingine Antalya'dan katılan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi 30 yaşındaki Korkmaz Tedik ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli'nin yeğeni Ebru Mavi'nin bombalı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Diğer yandan mitinge Alanya İlçesi'nden katılan HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, Niyazi Büyüksütçü ve Emek Parti Antalya İl Başkanı Hasan Alkan ile eşi Pınar Alkan'ın da yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavileri devam eden Alkan çiftinin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, İsmail İşli ve Büyüksütçü'nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Ankara’daki patlamada ölen 6 kişinin kimliği açıklandı

Ankara’da meydana gelen iki patlamada ölen 97 kişiden ölenlerin 5’inin Adana’dan gittiği açıklandı.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesinin de ölenler arasında olduğu bildirildi.

Eğitim-Sen üyeleri ile HDP’liler Ankara’da meydana gelen patlamayı protesto etmek için İnönü Parkı önünde bir ardaya geldi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara’daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Konuşmaların ardından eylemciler, yürümek isteyince bunu izin vermeyen polislerle aralarında kısa süreli gerginlik oldu.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen’in de Ankara’daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Derneğin Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçel, mitinge birlikte gittikleri arkadaşı Metin Peşmen’in hayatını kaybettiğini, cenazesini almak için Ulus Devlet Hastanesi’nde beklediklerini söyledi.

ÖĞRETMEN YARALANDI KIZI ÖLDÜ

Şanlıurfa’da öğretmen olan Sidar Çevik ve Nurgül Havin kızları Sidar Çevik’i de yanlarına alarak mitinge gitti. Sidar ve Nurgül Çevik canlı bomba saldırısında yaralanırken, çocukları Sidar Çevik gözleri önünde feci şekilde can verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler