HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da peş peşe istifalar

7 Haziran'da yapılacak genel seçimde aday olmak için kamu çalışanlarından istifa haberleri peş peşe gelmeye başladı.

Ankara'da peş peşe istifalar

Aday olmak isteyen bürokratlar için istifa kararında son gün yarın...

MEB'DE İSTİFALAR

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi. MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Yusuf Büyük, istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için yarından geçerli olmak üzere görevlerinden ayrıldı. 1959 Kırşehir doğumlu Salih Çelik, 1999 - 2003 yılları arasında Milli Eğitim BakanlığıBakanlık Müşavirliği görevini yürüttü. Çelik, 2003'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

1963 yılında Sivas Zara'da doğan Yusuf Büyük ise 2004-2009 yılları arasında Ak Parti'den seçildiği SamandıraBelediye Başkanlığını sürdürdü. Büyük, 2013 yılından itibaren MEB Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 1962 Eskişehir doğumlu Kemal Biçerli ise 2010-2011 yıllarında İŞKUR Genel Müdürlüğü yaptı. Biçerli, Hayat Boyu Genel Müdürlüğünün 2011 yılında kurulmasıyla birlikte bu göreve atanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ'NDE İSTİFA

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Kırşan, yazılı açıklamasında, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Batman'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi.

Bir dönem, MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Etütleri Dairesi Başkanlığı, MTA Genel Müdür Yardımcılığı, Başkent doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığını belirten Kırşan, 2010 yılından bu yana da Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı ve tta Gayrimenkul AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdüğünü kaydetti. Kırşan, Genel Müdürlüğü süresince THY Denetim Kurulu, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, TOBB Türkiye Doğalgaz Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DA İSTİFA ETTİ

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, milletvekilliği aday adaylığı için yarından geçerli olmak üzere istifa kararı aldı. Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır Maliye Bakanlığının hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söyledi.

Ekonomi yönetiminde de 2006'dan itibaren görev almaya başladığını ifade eden Ağbal, şöyle konuştu:

"AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikasının bütün gelişim evrelerinde, karar noktalarında bulundum. Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu koşulların oluşumu bakımından önemli role sahip. Ekonomi, maliye politikası başarı öyküsü anlamında Türkiye için önemli bir değer. Bu değerde bugüne kadar hep bürokrat olarak görev aldım. Gelinen noktada artık aynı şekilde ekonomi, maliye politikalarının şekillenmesinde, uygulanmasında, 2023 vizyonun hayata geçirilmesinde, özellikle ekonomi politikaları alanında partimin bana vereceği ne görev varsa hepsini almaya hazırım.

Ekonomi yönetiminde şu anda başarılı bir ekip var. Bu başarıların aynı şekilde devam etmesi ve özellikle büyüme odaklı, Türkiye'nin rekabetçi gücünü artıracak, yatırım ortamını daha da iyileştirilecek ekonomi ve maliye politikalarının önümüzdeki dönemde hayata geçmesi noktasında da elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Amacımız, bugüne kadar ki tecrübelerimizi, birikimlerimizi bundan sonra siyasette devam ettirmek."
Ağbal, seçim bölgesi tercihine ilişkin, AK Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Naci Ağbal, yarından geçerli olmak üzere istifasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunacağını bildirdi.

Meclis Başkanı Çiçek'in Özel Kalem Müdürü istifa etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 yılından bu yana TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Özel Kalem Müdürü olan Durmuşoğlu, AK Parti'den Osmaniye Milletvekili aday adayı oldu. Durmuşoğlu, bu nedenle görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Balta, görevinden istifa etti
​Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Muhammet Balta, 25. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olmak için Bakan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş istifa etti
​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Mücahit Demirtaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

AJANSLAR

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler