HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da yakalanan İngiliz kadın

Londra polisi, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılmak istediği ileri sürülen ve Ankara'da yakalanan İngiliz vatandaşı kadının dün Londra'ya geldiğini ve gözaltına alındığını bildirdi.

Polisten yapılan açıklamada, "Dün yerel saatle 11.15'te terörle mücadele birimi, 21 yaşındaki bir kadını terör yasası kapsamında Luton Havaalanı'nda gözaltına aldı. İngiliz vatandaşı kadın, İstanbul'dan gelen bir uçaktan indi ve şu anda Londra'nın güneyindeki bir karakolda gözaltında tutuluyor" denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Mart'ta şehirlerarası otobüs terminalinde gözaltına alınan İngiliz vatandaşı Jalila Nadra H, sorgusunun ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

DAEŞ'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmeye çalıştığı ileri sürülen kadın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a gönderilmişti.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının gittiği tahmin ediliyor. İngiliz hükümeti, geçen ay yürürlüğe giren yeni terör yasasıyla havaalanlarında ve sınır noktalarında önlemlerin artırılacağını, sınır polisinin şüpheli gördüğü kişilerin pasaportlarına el koyabileceğini açıklamıştı.

Geçen ay da 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın Londra'dan İstanbul'a gittikleri ortaya çıkmış ve kızların daha sonra Suriye'ye geçerek terör örgütü DAEŞ'e katıldıkları iddia edilmişti.

Geçen hafta sonu da İstanbul'da havaalanında yakalanan ve DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye ulaşmak istedikleri tahmin edilen üç İngiliz erkek gözaltına alınarak, İngiltere'ye geri gönderilmişti. Bu üç kişi Londra'daki sorgularının ardından kefaletle serbest bırakılmıştı.

A.A.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler