HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'daki patlamada ölenlerin sayısı 97'ye yükseldi

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin açıkladığı son rakamlara göre Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 97'e yükseldi.

Ankara'daki patlamada ölenlerin sayısı 97'ye yükseldi

Ankara'da Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi: "Canlı bomba olduğu tespit edilen iki erkek teröriste ait cenazeler üzerinde kimlik tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Ankara'daki terör eyleminde, 1'i Filistin vatandaşı bir sivil olmak üzere, hayatını kaybedenlerin sayısı 97 olmuştur. Hayatını kaybedenlerden 92 kişinin kimlik tespiti yapılmıştır. Kimlik tespiti yapılan vatandaşlarımızdan 91 kişinin naaşı ailelerine teslim edilmiştir."

CANLI BOMBALARIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Canlı bomba olduğu tespit edilen iki erkek teröriste ait cesetler üzerinde kimlik tespit çalışmaları sürdürülüyor.

Terör saldırısına ilişkin soruşturma, adli boyutuyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, idari boyutuyla 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi tarafından yürütülüyor.

ALO 184 DESTEK HATTI 24 SAAT HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Bu arada, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) "ALO 184" destek hattının yaralı yakınlarını bilgilendirmek için 24 saat kesintisiz hizmet vermeye, terör saldırısına ilişkin açıklamaların Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edeceği bildirildi.

HAYATINI KAYBEDEN 77 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 97 kişi olduğunu bildirdi. Terör saldırısında hayatını kaybeden 77 kişinin isimleri de açıklandı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimliği tespit edilen 77 kişinin ismini açıkladı.

İŞTE O KORKUNÇ PATLAMA ANI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nnden yapılan açıklamada, 10 Ekim saat 10:04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında devletin tüm birimlerinin olayın bir an önce aydınlatılması ve yaraların sarılması için görev başında olduğu vurgulanarak, "

İçişleri Bakanlığımız tarafından hadisenin gerçekleşmesiyle ilgili tüm boyutları soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

11 Ekim saat 10:30 itibariyle, menfur saldırı sonucu 65'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 hastanede 160 vatandaşımızın tedavisi devam ettiği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

" Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Hastanelerimize başvuran toplam 508hastamızın 317'si tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.

Acil hasta nakil ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir.

Yaralı yakınlarımızı bilgilendirmek için ALO 184 - Sabim destek hattımız 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir.

Ayrıca, tüm sağlık kuruluşlarımız hasta ve hasta yakınlarımıza önümüzdeki süreçte de her türlü tıbbi ve psikolojik desteği vermeye devam edecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Kimlik tespiti ve cenazelerle ilgili son durum DNA testleri sonucunda netleşecektir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir.

Şu an itibariyle 36 cenaze ailelerine teslim edilmiştir. Cenaze yakınlarına yardımcı olmak ve yürütülen tüm işlemleri hızlandırmak amacıyla AFAD görevlendirilmiştir. Bu çerçevede; cenazelerin ailelerine teslim edilmesi, karadan ve havadan nakli gibi konular dün geceden bu yana AFAD koordinasyonunda yürütülmektedir.

Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlananve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:

1-Abdülkadir UYAN

2-Metin KÜRKLÜ

3-Gökhan AKMAN

4-Orhan IŞIKTAŞ

5-Yılmaz ELMASCAN

6-Gökmen DALMAÇ

7-Elif KANLIOĞLU

8-Hakan Dursun AKALIN

9-Ersin ADSIZ

10-Ayşe DENİZ

11-Fatma ESEN

12-Gülbahar AYDENİZ

13-Eren AKIN

14-Canberk BAKIŞ

15-Nizamettin BAĞCI

16-Kasım OTUR

17-Başak Sidar ÇEVİK

18-Resul YANAR

19-Mehmet Ali KILIÇ

20-Tekin ARSLAN

21-Sezen VURMAZ

22-Dilaver KAHARMAN

23-Umut TAN

24-Dilan SARIKAYA

25-Ali KİTAPÇI

26-İsmail KIZILÇAY

27-Muhammet DEMİR

28-Korkmaz TETİK

29-Onur TAN

30-Osman ERBASAN

31-Emine ERCAN

32-Vedat ERKAN

33-Seyhan YAYLAGÜL

34-Vahdettin ÖZGAN

35-Selim ÖRS

36-Ali Deniz UZATMAZ

37-Firdevs Tat DALMAZ

38-Günay DOĞAN

39-Berna KOÇ

40-Meryem BULUT

41-Binali KORKMAZ

42-Feyyaz DENİZ

43-Mehmet Zakir KARABULUT

44-Dicle DELİ

45-Leyla ÇİÇEK

46-Ebru MAVİ

47-Ziya SAYGIN

48-Metin PEŞMAN

49-Mesut MAK

50-Hacı KIVRAK

51-Gözde ARSLAN

52- Fevzi Sert

53- Uygar Coşkun

54- Aycan Kaya

55- Aziz Onat

56- Yunus Derici

57- Hasan Sancalı

58- Veysel Atılgan

59- Metin Tesmen

60- Fatma Karakurt

61- Şirin Kılıçalp

62- Yusuf Akdağ

63- Çetin Kürklü

64- Gülhan Elmas Can

65- Bilgen Parlak

66- Nevzat Sayhan

67- Kübra Meltem Mollaoğlu

68- İdil Güneyi

69- Osman Turan Bozacı

70- Sevgi Öztekin

71- Sarıgül Tüylü

72- Rıdvan Akgül

73- Nilgün Çeliv

74- Mehmet Tevfik Dalgıç

75- Emin Aydemir

76- İbrahim Atılgan

77-Sabri Alman

Cenazelerin bir an önce ailelerine teslim edilmesi, yaralılarımıza en iyi tedavi şartlarının sağlanması ve olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılması için tüm birimlerimiz görev başındadır."

Gerekli açıklamaların Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edileceği bildirildi.

3 GÜN ÖNCE BİLGİ GELMİŞ

Olaydan kısa bir süre sonra Çevik Kuvvet’in alana girmeye çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bu sırada olay yerinde bulunan TOMA’lardan su sıkıldı ve biber gazı atıldı. Patlamanın hemen ardından olay yerine İstihbarat, Terör, Asayiş, Güvenlik olmak üzere yüzlerce polis sevk edildi. Ancak yaşanan kargaşa ve oluşan tepki nedeniyle polis patlama bölgesine giremedi. Mitingi düzenleyen kişilerce anons yapılarak alanın boşaltılması istendi. Türkiye’nin güvenlik önlemleri açısında birinci sırada olan Ankara’da 2 canlı bombanın aynı anda kendilerini patlaması güvenlik zafiyeti sorularını da gündeme getirdi. İstihbarat ve terör birimlerine 3 gün önce gelen istihbaratta mitinge bombalı bir saldırı düzenlenebileceği uyarısı yapıldı. Yazıda, mitinge yönelik, ses getirecek bir eylem hazırlığı olduğu, önlemlerin buna göre alınmasının istendiği öğrenildi. Bu talimat doğrultusunda terör ve istihbarat birimlerinin, mitingin yapılacağı alanın etrafında 2 gün önceden önlemler almaya başladığı bildirildi. Dün geceden itibaren de bomba imha uzmanları, terör ve istihbarat ekiplerinin miting bölgesinde önlem aldığı, alana giriş noktalarında kontrol noktaları oluşturduğu belirtildi. Miting alanın ise dün sabah saat 05.00’ten itibaren dedektör köpeklerle arandığı öğrenildi.

ANKARA’DA 3 GÜNDÜR İKİ CANLI BOMBA ARANIYORDU

ANKARA’da, üç gündür kent genelinde iki canlı bombanın arandığı öğrenildi. İstihbarat birimlerinin üç gün önce “mitingde eylem yapılabilir” uyarısı ile bağlantılı olarak biri kadın iki canlı bomba uyarısı da yapıldığı öğrenildi. Eylemi de yapacakları değerlendirilen kadın ve erkek canlı bombacıların fotoğrafları tüm birimlere dağıtılırken emniyet genel müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ile polis merkezlerinin panolarına da asıldığı öğrenildi. Terör ve istihbarat birimlerinin isim ve fotoğrafları bildirilen canlı bombaları yakalanması için Ankara genelinde iki gün üst üste çok sayıda operasyon yaptığı, kent genelinde asayiş denetimi yapıldığı, ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi. Dünkü canlı bombaların aranan bu iki kişi olup olmadığı üzerine çalışma yürütülüyor.

AĞABEY ŞÜPHESİ

Patlama sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde Suruç’ta canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyinin eylemi yapabileceği belirtildi. Suruç’ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba eylemi sonrasında, Alagöz ve ağabeyi yunus emre Alagöz’ün Suriye’de bomba eğitimi aldıkları ve sonrasında yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilmişti. Alagöz Ailesi’nin başvurusu üzerine her iki kardeşin de Emniyet’te ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu bildirildi. Alagöz ile HDP’nin Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in aynı gruba bağlı oldukları, aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları bilgisine de ulaşıldı. Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün canlı bomba eylemi yapmasının ardından ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alınmış, Alagöz’ün yakalanması için de 81 il Emniyet Müdürlüğü ile güvenlik birimleri uyarılmıştı.

Suruç saldırısının ardından gündeme gelen Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasıyla ilgili Emniyet’in yaptığı incelemede, canlı bomba eylemcisi olabilecek 16 kişilik listeyi 81 il emniyet müdürlüğüne göndermişti. Adıyaman Grubu olarak bilinen 16 kişilik liste fotoğraflarıyla birlikte emniyet müdürlüklerine gönderilerek, bu kişilerin eylem yapabileceği belirtilmişti. Suruç’taki canlı bomba saldırısının hemen ardından gönderilen bombacı eylemci listesinde Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar, Salih Küçüktaş ve Suruç eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz isimleri ve fotoğrafları yer almıştı.

ANKARA'DA KARA CUMARTESİ

Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

İŞTE PATLAMA ANI

Patlamanın olduğu bölge

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANLATTI

Sosyal medyada olaya ilişkin yapılan yorumlardan bazıları şöyle:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler