HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara katliamının en küçüğü Veysel Atılgan toprağa verildi

Ankara katliamında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel Atılgan gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Babasıyla yan yana toprağa verilen Veysel Atılgan'ın öğretmeni şiiriyle herkesi duygulandırdı.

Ankara katliamının en küçüğü Veysel Atılgan toprağa verildi

Tarihe kanlı cumartesi olarak geçen Ankara'daki patlamada ölenlerin isimleri netleşmeye başladı! Ankara'daki patlama ''Emek, barış, demokrasi'' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı'nda yaşandı. Patlamalar sonrasında çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bilgisi geldi. 10 Ekim sabahı 10.00 sularında meydana gerçekleşen Ankara'daki patlamanın ardından İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanı son yaptığı açıklamada 97 kişinin öldüğü 65'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 hastanede 160 vatandaşımızın yaralandığı da açıklandı. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 77 kişinin de isimleri verildi.

HAYATINI KAYBEDEN 77 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 97 kişi olduğunu bildirdi. Terör saldırısında hayatını kaybeden 77 kişinin isimleri de açıklandı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimliği tespit edilen 77 kişinin ismini açıkladı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nnden yapılan açıklamada, 10 Ekim saat 10:04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında devletin tüm birimlerinin olayın bir an önce aydınlatılması ve yaraların sarılması için görev başında olduğu vurgulanarak, ''İçişleri Bakanlığımız tarafından hadisenin gerçekleşmesiyle ilgili tüm boyutları soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

11 Ekim saat 10:30 itibariyle, menfur saldırı sonucu 65'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 hastanede 160 vatandaşımızın tedavisi devam ettiği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

" Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Hastanelerimize başvuran toplam 508hastamızın 317'si tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Acil hasta nakil ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Yaralı yakınlarımızı bilgilendirmek için ALO 184 - Sabim destek hattımız 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, tüm sağlık kuruluşlarımız hasta ve hasta yakınlarımıza önümüzdeki süreçte de her türlü tıbbi ve psikolojik desteği vermeye devam edecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Kimlik tespiti ve cenazelerle ilgili son durum DNA testleri sonucunda netleşecektir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. Şu an itibariyle 36 cenaze ailelerine teslim edilmiştir. Cenaze yakınlarına yardımcı olmak ve yürütülen tüm işlemleri hızlandırmak amacıyla AFAD görevlendirilmiştir. Bu çerçevede; cenazelerin ailelerine teslim edilmesi, karadan ve havadan nakli gibi konular dün geceden bu yana AFAD koordinasyonunda yürütülmektedir.''

ANKARA'DAKİ PATLAMADA ÖLENLERİN İSİMLERİ

Abdülkadir Uyan, Metin Kürklü, Gökhan Akman, Orhan Işıktaş, Yılmaz Elmascan, Gökmen Dalmaç , Elif Kanlıoğlu, Hakan Dursun Akalın, Ersin Adsız, Ayşe Deniz, Fatma Esen, Gülbahar Aydeniz, Eren Akın, Canberk Bakış, Nizamettin Bağcı, Kasım Otur Başak Sidar Çevik, Resul Yanar, Mehmet Ali Kılıç, Tekin Arslan, Sezen Vurmaz, Dilaver Kahraman, Umut Tan, Dilan Sarıkaya, Ali Kitapçı, İsmail Kızılçay, Muhammet Demir, Korkmaz Tetik, Onur Tan, Osman Erbasan, Emine Ercan, Vedat Erkan, Seyhan Yaylagül, Vahdettin Özgan Selim Örs, Ali Deniz Uzatmaz, Firdevs Tat Dalmaz, Günay Doğan, Berna Koç, Meryem Bulut, Binali Korkmaz, Feyyaz Deniz, Mehmet Zakir Karabulut, Dicle Deli, Leyla Çiçek, Ebru Mavi, Ziya Saygın, Metin Peşman, Mesut Mak, Hacı Kıvrak, Gözde Arslan, Fevzi Sert, Uygar Coşkun, Aycan Kaya, Aziz Onat, Yunus Derici, Hasan Sancalı, Veysel Atılgan, Metin Tesmen, Fatma Karakurt, Şirin, Kılıçalp, Yusuf Akdağ, Çetin Kürklü, Gülhan Elmas Can, Bilgen Parlak, Nevzat Sayhan, Kübra Meltem Mollaoğlu, İdil Güneyi, Osman Turan Bozacı, Sevgi Öztekin, Sarıgül Tüylü, , Rıdvan Akgül, Nilgün Çeliv, Mehmet Tevfik Dalgıç, Emin Aydemir, İbrahim Atılgan, Sabri Alman

BABA-OĞUL YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Bombalı saldırının en küçük kurbanı 9 yaşındaki Veysel Atılgan’dı. 10 Ekim günü sabah erkenden uyandı, kahvaltısını yaptı ve babasının elinden tutarak barış için yola çıktı. Ancak patlamada babası İbrahim Atılgan ile hayata veda etti. Büyük abla Fatoş Atılgan, kardeşinin giyemediği yeni kırmızı montuna sarılarak ağlarken kardeşinin son anlarını şöyle anlattı: “Evden çıkarken barış işareti yaptı ve fotoğrafını çekmemizi istedi. Küçücük bedeniyle, babamın elinden tutarak barış için yola çıktı. Veysel’imin 10 gün önce doğum gününü kutladık. Çok sevdiği Fenerbahçe saatini takamadan veda etti bizlere. Okuyacaktı o, hepimize destek olacaktı. Montunu giyecek, saatini takacak okuluna gidecekti. Fenerbahçe maçını izlemeye gidecektik."

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Batmanlı İbrahim Atılgan ve 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılgan, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ankara Devlet Demir Yolları'nda çalışan Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan, 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılgan'la birlikte cumartesi günü Ankara Sıhhiye Meydanı'nda sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği barış mitingine katılmak istedi. Alana varmadan düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri, Ankara İbni Sina Hastanesi'nde yapılan otopsiin ardından uçakla Diyarbakır'a gönderildi. Karayolu ile Batman'ın Gercüş ilçesine getirilen cenazeler, Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Pınarbaşı Mahallesi'ndeki aile mezarlığında yan yana toprağa verildi. Baba ve oğulun cenazeleri toprağa verilirken yakınları mezarlıkta sinir krizleri geçirdi.

NAZIM HİKMET ŞİİRİ PAYLAŞMIŞTI

Ölenlerden Amasyalı öğretmen Hakan Dursun Akalın, bir gün önce Facebook'ta “Gel demekle gelmiyor. Umut edip beklemek acizlere göre. Kaçıp saklanacak vakit değil. Sevgi emek ister ya. Ekmek ve huzur için de emek. Ankara’daymış barış, alıp getirmek gerek. Ben gidiyorum kalanlara selam olsun. Getirebilirsem barışı kızıma sefa olsun” diye yazmıştı.

Akalın, Facebook’ta Nazım Hikmet’in şiirini de paylaşmıştı: “İkimiz de biliyoruz, sevgilim, öğrettiler. Aç kalmayı, üşümeyi, yorgunluğu ölesiye ve birbirimizden ayrı düşmeyi. Henüz öldürmek zorunda bırakılmadık ve öldürülmek işi geçmedi başımızdan. İkimiz de biliyoruz, sevgilim, öğretebiliriz, dövüşmeyi insanlarımız için ve her gün biraz daha candan biraz daha iyi sevmeyi...”

SON ÖPÜCÜK

Kemal Tayfun Benol (54), İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuydu. İnşaat İş Sendikası kurucularındandı. Politika gazetesinin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürüydü. Lise yıllarından beri sosyalist mücadele içinde yer alan Benol, mitinge İstanbul’dan avukat eşi ve iki oğluyla gitmişti. Sendikadan arkadaşlarını görmek için yanlarından ayrıldığında patlamaya yakalandı. Benol bugün öğle vakti, Karacaahmet Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrası İstanbul Maltepe’deki Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CHP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİYDİ

Ankara’daki canlı bomba saldırısında ölen 95 kişiden 9’u Malatyalı. CHP Malatya Gençlik Kolları’nda görevli üniversite öğrencisinin Eren Akın’ın, Ankara’daki mitinge gitmeden bir gün önce Facebook’ta partisinin ‘Her şey Türkiye için’ sloganını paylaştığı, son seçim öncesi, 3 Haziran günü Malatya'ya giden CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı görüldü.

80 YAŞINDAKİ ANNENİN DRAMI

Ankara Numune hastanesinin önünde iyi bir haber bekleyenler, yakınlarının ölüm haberleriyle sarsılmaya dün de devam etti. Eşi Sabri Almaz’ın (65) ölüm haberini alan Hayriye Almaz, hastane bahçesinde şok geçirdi. Kızı Sezen Vurmaz’ın (53) Malatya’dan torunu Özden ile beraber mitinge katılmak için geldiğini söyleyen 80 yaşındaki Sultan Babatürk ise “Kızımı kaybettim, torunum da yaralı. Kızım işinde gücündeydi. Maliye'ciydi. Bu yaşta bana bu acıyı da yaşattılar. ‘Barış olacak anne, onun için geliyoruz’ dedi. 'Önce gel kahvaltını yap' dedim, 'Burada yapacağız' dedi. Gelseydi belki ölmeyecekti” dedi.

Hastane bahçesinde ölüm haberi verilen diğer bir kişi de 22 yaşında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde okuyan Selen Yıldırım’dı. Yıldırım’ın dayısına kötü haber verilirken, dayısı hemen hastane kapısında duran kardeşine bakarak “Bunu nasıl söyleyeceğim” dedi ve yere çöktü. Yeğeninin sanatçı olacağını, ancak hayallerinin yok edildiğini söyleyen Yıldırım Özdoğan, “Selen’in erkek arkadaşı da mitingdeydi. Ondan da bir haber alamıyoruz” diye konuştu.

ÖLENLERDEN 7’Sİ MERSİN’DEN

Ankara'daki mitinge katılmak üzere Mersin’den giden 27 otobüste bulunanlardan 7 kişi de bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ölenlerden 3’ünün Mersin Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

ANKARA’DA 3 GÜNDÜR İKİ CANLI BOMBA ARANIYORDU

ANKARA’da, üç gündür kent genelinde iki canlı bombanın arandığı öğrenildi. İstihbarat birimlerinin üç gün önce “mitingde eylem yapılabilir” uyarısı ile bağlantılı olarak biri kadın iki canlı bomba uyarısı da yapıldığı öğrenildi. Eylemi de yapacakları değerlendirilen kadın ve erkek canlı bombacıların fotoğrafları tüm birimlere dağıtılırken emniyet genel müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ile polis merkezlerinin panolarına da asıldığı öğrenildi. Terör ve istihbarat birimlerinin isim ve fotoğrafları bildirilen canlı bombaları yakalanması için Ankara genelinde iki gün üst üste çok sayıda operasyon yaptığı, kent genelinde asayiş denetimi yapıldığı, ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi. Dünkü canlı bombaların aranan bu iki kişi olup olmadığı üzerine çalışma yürütülüyor.

SANATÇILAR KATILIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sanatçılar ve sendika temsilcileri önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapmıştı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara'da buluşacak" derken, oyuncu Tarık Akan ise "Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara'da büyük bir güçle DİSK ile olsun" diye konuşmuştu. Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Tren Garı önünde meydana gelen patlamalardan hemen önce toplananlar bu pankartları açmışlardı.

AĞABEY ŞÜPHESİ

Patlama sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde Suruç’ta canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyinin eylemi yapabileceği belirtildi. Suruç’ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba eylemi sonrasında, Alagöz ve ağabeyi yunus emre Alagöz’ün Suriye’de bomba eğitimi aldıkları ve sonrasında yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilmişti. Alagöz Ailesi’nin başvurusu üzerine her iki kardeşin de Emniyet’te ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu bildirildi. Alagöz ile HDP’nin Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in aynı gruba bağlı oldukları, aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları bilgisine de ulaşıldı. Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün canlı bomba eylemi yapmasının ardından ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alınmış, Alagöz’ün yakalanması için de 81 il Emniyet Müdürlüğü ile güvenlik birimleri uyarılmıştı.

Suruç saldırısının ardından gündeme gelen Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasıyla ilgili Emniyet’in yaptığı incelemede, canlı bomba eylemcisi olabilecek 16 kişilik listeyi 81 il emniyet müdürlüğüne göndermişti. Adıyaman Grubu olarak bilinen 16 kişilik liste fotoğraflarıyla birlikte emniyet müdürlüklerine gönderilerek, bu kişilerin eylem yapabileceği belirtilmişti. Suruç’taki canlı bomba saldırısının hemen ardından gönderilen bombacı eylemci listesinde Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar, Salih Küçüktaş ve Suruç eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz isimleri ve fotoğrafları yer almıştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye böyle bir tabloyu haketmiyor, yazık günah bu ülkeye hepimizin siyasi görüşü ne olursa olsun terörü lanetlemesi lazım. Türkiye'ye böyle bir tabloyu yaşatmaya kimsenin gücü yetmez. Üzgünüm, üzüntülüyüm. Bugün bütün programımızı iptal ediyoruz. Arzu Çerkezoğlu'ndan bilgiler aldım. Burdan söylemek istemiyorum ama çok vahim bir tablodan bahsediliyor.. 2 canlı bombadan söz ediliyor. Özel suçlama yapmak istemiyom ama Türkiye böyle mi yönetilmeli? Ne derdimiz var bizim. Neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsinler.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği basın toplantısı öncesi Ankara 'dakipatlama haberi gelince HDP İstanbul İl binası boşaltıldı. Demirtaş yaptığı açıklamada, 'Saldırı, Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır" dedi. Gazeteciler ve çalışanlar dışarı çıkarılarak partililer tarafından binada arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasından sonra Demirtaş binaya geldi. Tekrar içeri alınan gazeteciler ve katılanların üzerleri arandı.

'DİYARBAKIR VE SURUÇ'UN TIPA TIP BENZERİ'

HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili, ''Saldırının arkasında kim olduğu belli olan aleni bir güç var. Bu olay da Diyarbakırdır, Suruçtur. Mafyalaşmış bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. İstihbaratın bu kadar güçlü olduğu bir devlette bunun bilinmemesinin imkanı var mı? Mafyalaşmış, katilleşmiş bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. Hekesi bir şok durumuyla düşünemez hale getirecekler.. Ambulansın gelmesini engellediler ölü sayısının artmasını istiyorlar. Polis zulmüne boyun eğmeyenlerle birlikte yola çıkacağız. Tarihe yazılmayacak. İzin vermeyeceğiz. Tarih bu kadar zalimce davranan bir iktidarı yazmayacak.. Onlarca cenaze, yaralı var. Tabiki bütün seçim çalışmalarımız iptal ettik. Daha çok yaralılarımızla ve cenazelerimizle ilgileneceğiz. Bizim için halkın huzuru seçimden çok daha önemlidir.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara'daki barış mitingine yapılan saldırıda toplam üç patlama olduğunu söyledi. Önder, patlamanın birinin HDP kortejinde olduğunu bunun dışında biri zayıf iki patlama daha olduğunu söyledi.

Önder şöyle konuştu:

“İki büyük patlama bir tane de zayıf patlama oldu. Onlarca ceset var parçalanmış, yüzlerce yaralı var. Onları hastanelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Kan verebilecek kişiler Numune, Ankara ve Hacettepe hastanelerine gidebilir. Şu anda alanda bir şüpheli araç ve bir de şüpheli paket var. Bomba uzmanları geldi, onlarla ilgilenecekler."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler