HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara’ya yeni logo

Danıştay'ın cami figürlü amblemi iptal etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, festival ve şenliklerde kullanılmak üzere yeni bir logo gündeme getirdi.

Ankara’ya yeni logo

Bu kez seçilen figür, "Gülen Ankara Kedisi" oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Meclis gündemine sunduğu önergede belediye ambleminin mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlatarak, özellikle kültürel ve sosyal etkinliklerde Ankara Büyükşehir Belediyesini temsil eden bir logonun bulunmadığını vurguladı.

Belediye Başkanı Gökçek, bunun üzerine ''Gülen Ankara Kedisi'' logosu hazırladıklarını söyledi.

Gökçek, muhalefet üyelerinin ''Logo değişikliği tam üye sayısının üçte iki çoğunluğunu gerektirir'' eleştirileri üzerine şunları söyledi: ''Yaşar Çatak'ın (CHP Grup Başkanı) avukat olmasına rağmen konuyu böyle değerlendirmesini hayretle karşılıyorum. Şimdi biz amblem mi değiştiriyoruz? Amblemi değiştirmemiz için ortada bir amblem olur. Alır onun yerine bir başkasını koyarız. Amblemi mahkeme ortadan kaldırmış. Ondan sonra biz amblem getirdiğimiz zaman üçte iki çoğunluk mu? Hayır. Amblemi ben keyfimden kaldırmadım ki. Bu nedenle buradaki salt çoğunluk kafi. İkincisi, amblemle logoyu niye birbirine karıştırıyorsunuz. Ankara'nın bir amblemi, bir logosu, bir flaması olur. Ayrı ayrı şeyler bunlar. Hepsi olur. Her biri için üçte iki çoğunluk mu arayacağız. Böyle bir mantık var mı?''

CHP Çankaya Meclis Üyesi İsa Hayırlı'nın ''Kedi küstahtır'' ifadesine de tepkisini dile getiren Gökçek, ''Kediler küstahmış, hayvan severlere duyurulur. Bu ifadeyi anlamak mümkün değil'' diye konuştu.

Önerge, oy birliğiyle İsimlendirme Komisyonuna gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler