HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anma töreninde türbanlı kızı ağlattılar

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende 'Atatürkçü' olduğunu iddia eden bir kadın, başörtülü bir kız öğrenciye sözlü tacizde bulundu.

Anma töreninde türbanlı kızı ağlattılar
İzmir'de düzenlenen Atatürk'ün 73. ölüm yıldönümü anma töreninde bir üniversite öğrencisi, sözlü tacize uğradı. Mağdur olarak ağlayan kız öğrenciye, bir Kıbrıs gazisi sahip çıkarak teselli etti.
**GİTMENİ İSTİYORUM**
Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu tarafından çelenk koyulması sırasında öğrencinin yanına yanaşan kadın, "Senin buradan gitmeni istiyorum" diye seslendi. Kimliğini açıklamak istemeyen kadın, çevrede bulunanların tepki göstermesi üzerine, "Bu insanların karşı devrimin bir ürünü olduğunu göremiyorsanız, sizinle konuşacak hiçbir şeyim yok" şekinde cevap verdi.
**KARŞI DEVRİMİN SİMGESİ**
Bir vatandaş, "Herkes giyiminde hür değil mi?" sorusunu yöneltti. Saldırgan kadın ise, "Hürriyet bu mu? Karşı devrimin simgesini kabul etmek mi hürriyet? Ben etmiyorum o zaman" diyerek alandan hızla uzaklaştı.
**KIBRIS GAZİSİ SAHİP ÇIKTI**
Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan N.N.E. isimli üniversite öğrencisinin yanına gelen bir Kıbrıs gazisi, "Ne mutlu sana, tebrik ediyorum. O terbiyesizlik yapıyor. Öyle şey mi olur, Atatürk başörtüsüne karşı değildir. Bunun gibi pis insanlar, Atatürk'ü bu hale getirdi. Hayır kızım, sen o yönden rahat ol" şeklinde teselli etmeye çalıştı.
**ATATÜRK'ÜN EŞİ VE ANNESİ DE BAŞÖRTÜLÜYDÜ**
Genç kız ise, "Anlamıyor, anlamak istemiyor. Biraz saygılı olsa konuşmama izin verirdi. Atatürk'ü din düşmanı gösteren insanlar bunlar. Atatürk'ün annesi ve eşi de başörtülüydü. Bunu rejime bağlamanın ne anlamı var? İnsanların inançlarını böyle küçümsemek kime ne fayda verir? Sanki sadece kendisinin Atatürk'ü, o benim de atam" diyerek duygularını dile getirdi.
Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy da olaya tepki gösterdi. Genç kızın yanlarında staj yaptığını, böyle bir durumla karşılaşmalarının kendilerini son derece üzdüğünü kaydetti.

[Anma töreninde türbanlı kızı ağlattılar](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Anma töreninde türbanlı kızı ağlattılar") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
**ATATÜRK HERKESİN**
Bazı insanların hâlâ dar kalıplarda sıkışmasına anlam veremediklerini belirten Atasoy, "Atatürk kimsenin değil, bütün Türk milletinindir. Bu zavallı kadın, inançlarından dolayı başını örten bir kızımızı buradan kovma cüreti gösterdi. Kendisini kınıyorum. Bunu İzmir'e ve İzmirlilere mal etmek doğru olmaz, çünkü İzmirliler gerçekten demokrat insanlardır." dedi.

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler