HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anneler Günü'nü kutlayacaklardı: 24 ölü, 10 yaralı

Alınan bilgiye göre, Yaylacık ve Gaziler mahallelerinden kadınların her yıl kendi aralarında organize ettiği geziler kapsamında bu yıl Marmaris'e tur düzenlendi. Anneler Günü kapsamında düzenlenen gezide kadın ve çocukların bulunduğu 2 midibüs, dernek önünden sabah saatlerinde hareket etti. Muğla'da uçuruma yuvarlanan yolcu midibüste İzmir'in Buca ilçesinde Anneler Günü kapsamında organize edilen gezi kapsamında Marmaris'e giden kadın ve çocukların bulunduğu belirtildi.

Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 22'sinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarına alınan cenazeler İzmir'e götürüldü. Adli Tıp Kurumundan cenazeleri teslim alanların göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Cenazeler İzmir'e götürülmeden önce Adli Tıp Kurumu önünde kazada hayatını kaybedenler için dua edildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ve cenazelerin ailelere teslim edilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla-Antalya karayolunun Sakargeçidi mevkisinde meydana gelen kazayla ilgili, Muğla Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin tamamlandığını söyledi.

24 kişi hakkında ölü muayenesi ve otopsi işlemi yaptıklarını belirten Topuz, "Şu anda ailelerine teslim edilmeyen 2 kişi kaldı. Onlar da aileleri tarafından sabah alınacak. Soruşturmamız devam ediyor." dedi.

Topuz, kazayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve işlemlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Kaza nedeniyle 3 savcının görevlendirildiğine işaret eden Topuz, soruşturmanın ileriki safhasında tekrar değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Muğla-Antalya karayolunun Sakargeçidi mevkisinde şarampole yuvarlanan 03 FR 747 plakalı midibüs, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen karayoluna düşerek 35 AL 1645 otomobile çarpmıştı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Midibüste bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında dün sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenilmişti.

Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazesi, İzmir'e getirilmeye başlandı.

Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilen cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarıyla İzmir'e getiriliyor.

Cenazeler İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile Yenişehir Mahallesindeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesine konuluyor.

- "Bir daha Anneler Günü kutlamayacağım"

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler getirilişi sırasında sinir krizi geçirdi.

Cenazesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi'ne konulan Leman Kılıç'ın yakını Yeter Taşdemir, "Bir daha Anneler Günü kutlamayacağım." diyerek ağladı.

Zeynep Öksüz'ün kız kardeşi de "Benim ablam Buca'nın en iyisiydi." diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze sahiplerine 112 Acil Sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yolcu midibüsünün şarampole yuvarlandığı kazaya ilişkin, "Hakikaten çok büyük bir acı. 24 can yitirdik ve bunun tarifi mümkün değil." dedi.

Muğla-Antalya karayolunun Sakargeçidi mevkisindeki kazanın ardından Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Piriştina, gazetecilere yaptığı açıklamada, Buca'dan özel tur aracılığıyla Marmaris'e tatil amaçlı çıkan hemşehrilerinin 24'ünün yaşamını yitirdiğini söyledi.

Şu an 10 hemşehrisinin tedavi gördüğünü belirten Piriştina, "Onlardan iyi haberler bekliyoruz. Genel itibarıyla şu an isimler konusunda bir netleşme sağlandı gibi. Ben iki saat önce Buca'dan çıkmadan bütün endişemiz buydu. Oradaki tüm hemşehrilerimiz isim merak ediyorlardı." diye konuştu.

Priştina, yaşanan acıyı anlatmak ve tarif etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Biraz önce Adli Tıp'tan geldim. Sanırım 2-3 saat içinde tüm cenazelerimizi İzmir'e götüreceğiz. Otoban çıkışında MuğlaBüyükşehir Belediyesinin araçlarını İzmir Büyükşehir Belediye ekiplerimiz bekliyor olacak. Onları alıp Buca Kaynaklar'daki gasilhanemize alacağız. Sağlıklı ve yaralı olanlara dua etmekten, ölenlere ve kederli ailelerine rahmet dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Hakikaten çok büyük bir acı. 24 can yitirdik ve bunun tarifi mümkün değil." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Araç kiralanan şirket kayıtlı bir şirket mi?" sorusu üzerine Piriştina, şu cevabı verdi:

"Bir şirket olduğuna emin değiliz ama bir isim var. Hatta kiralayan kişinin eşi de otobüste hayatını kaybetti. Bu kişiyle biraz önce Adli Tıp'ta görüştüm. O da çok şaşkın ve üzgün. Açıkçası nereden kiralandığı, şirket detaylarını soramadım çünkü o da olayın şokunda, eşinin yasında ama ilerleyen saatlerde netleşir ancak turu düzenleyen arkadaşım bu sorulara cevap verecek haletiruhiyede değildi."

Belediye Başkanı Piriştina, kazada hayatını kaybedenler için tören yapılıp yapılmayacağının henüz netleşmediğini ifade etti.

Şu an tüm hemşehrilerinin kendi mahallelerinde gerek cenaze işlemleri gerekse farklı farklı mezarlıklarda defin işlemleri için hazırlıkların tamamlandığını belirten Piriştina, "Sadece cenazeleri Muğla'dan İzmir'e teslim almayı bekliyoruz. Sabahın ilk saatleri olmadan sanırım bu teslimatla hemşehrilerimizi biz alacağız." dedi.

Araç sahibi gözaltında

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, soruşturma ile ilgili bir kişinin gözaltına olduğunu söylerken, gözaltında bulunan kişinin araç sahibi B.Ç. olduğu ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığında ifadesinin alındığı öğrenildi. Başsavcı Topuz ayrıca, kaza ile ilgili olarak 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Vali Amir Çiçek yazılı açıklama yaptı

Öte yandan Muğla Valisi Amir Çiçek kaza ile ilgili olarak gece saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, "13 Mayıs 2017 Cumartesi günü İzmir'in Buca ilçesinden İlimiz Marmaris ilçesine gitmekte olan Armağan Sertbaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsü Muğla-Marmaris yolunun sakar geçidi mevkiinde Saat 12.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak bölünmüş yoldaki beton bariyerleri ve yolun kenarındaki çelik bariyerleri aşarak yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlanmış, yolun uçurumun altındaki bölümüne düşmüştür. 20 vatandaşımız olay yerinde, 4 vatandaşımız da hastanede olmak üzere toplam 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1'i bebek 3'ü çocuk 10 vatandaşımız da ağır yaralanmıştır. 3 erkek 31 kadın kazadan etkilenmiştir. Kaza haber alınır alınmaz devletin tüm imkânları seferber edilerek süratle yaralılar Menteşe ve Marmaris'teki hastanelere götürülerek tedavilerine başlanmıştır. Muğla Valiliğinde Vali Yardımcısı başkanlığında Kriz Merkezi oluşturularak çalışmalar koordine edilmiştir. Hasta yakınları için hastanelerde danışma masası oluşturularak düzenli ve sağlıklı bilgi akışı sağlanmıştır. Ayrıca, vefat edenler hızlı bir şekilde Muğla Yerkesik Adli Tıp Kurumuna intikal ettirilerek Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde kimlik tespiti ve diğer işlemleri yapılmış, başta cenaze nakilleri olmak üzere hasta ve cenaze yakınlarına her türlü imkân sağlanmıştır.

Kazada Yaralananlar

Yasemin Namlı Arkan (MSKÜ EAH), Nazime Çiçek (MSKÜ EAH), Duygu Sertbaş (MSKÜ EAH), Bircan Kıran (MSKÜ EAH), Fatma Ecrin Ökten (MSKÜ EAH) 12 Yaş, Bahar Sinur (MSKÜ EAH), Nehir Sertbaş (Muğla Yücelen) 10 Aylık Bebek, Beyzanur Hano (Marmaris Devlet) 8 Yaş, Cahide Güler (Marmaris Devlet), ve Simge Sinur (Marmaris Yücelen) 17 yaş

Kazada Hayatını Kaybeden Vatandaşlar

Armağan Sertbaş (Araç sürücüsü), Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan (Tur organizasyonunu düzenleyen), Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılı, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz, Sultan Karadağ ve Serpil Kaldırımcı (Teşhis işlemi henüz tamamlanmadı)

AA/İHA


En Çok Aranan Haberler