HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya Serik'te orman yangını! Mezarlık bile kül oldu

Antalya'nın Serik ilçesinde yerleşim alanı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Bucak Köyü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Mezarlıkların da zarar gördüğü yangın kısmen kontrol altına alındı.

Antalya Serik'te orman yangını! Mezarlık bile kül oldu

Antalya'nın Serik ilçesindeki Bucak Köyü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye 2 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz ve itfaiye aracı ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Alevlerin evlere sıçramaması için müdahale ediliyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangına havadan ve karadan müdahale ettiklerini belirterek, "Var gücümüzle müdahale ediyoruz, büyük bir sıkıntı olmadan söndürmeye çalışıyoruz." dedi.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın Serik ilçesinde yerleşim alanı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı. Alevlerin evlere sıçramaması için müdahale edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, , yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

"Sıkıntı kalmadığını" ifade eden Türk, "Yangına 6 helikopter, bir uçak, onlarca işçi arazözlerle müdahale etti, yangın kısmen kontrol altında. Evlere çok yakındı ama boşaltma olmadı. Çünkü önceliğimiz yerleşim yerlerine oldu." diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler