HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da HES protestosu

Gümüşdamla Köylüleri ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu üyeleri, Antalya İl Genel Meclisi toplantısı sırasında bina önünde toplanıp eylem yaptı.

Projenin ilgili HES şirketi tarafından yeni projeymiş gibi Bakanlığa ve Antalya İl Özel İdaresine sunulduğunu ileri süren ve proje ile ilgili daha önce alınan İl Genel Meclisi kararının düzeltilmesini isteyen eylemciler mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ettiler. Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Sözcüsü Birsen Tanyeri, “Akseki Gümüşdamla köyünde yaşanan her türlü hukuksuzluğu, doğa kıyımını ,mahkemenin iptal etmesine, hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen HES inşaatını yasallaştırmaya çalışan HES şirketininbu oyunlarının kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından İl Genel Meclisi Binası önünde beklemeyi sürdüren köylüler, İl Genel Meclisi üyeleri ile gün boyunca görüşeceklerini ve eski karar düzeltilene kadar ayrılmayacaklarını ifade ettiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler