HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya’da sıcak ve nem oranı bunalttı

Antalya'da, sıcak ve nemli hava insanlar kadar hayvanları da bunalttı. Hayvanat bahçesindeki kaplanın su keyfiyse ilginç görüntüler oluşturdu.

Turizm kenti Antalya'da bunaltıcı sıcak ve nemli hava etkisini devam ettiriyor. Nem oranının yüzde 72'ye ulaşmasıyla hissedilen sıcaklık arttı. Hava sıcaklığının 27 derece olduğu kentte deniz suyu sıcaklığı27 derece olarak ölçüldü. Bunaltıcı havadan etkilenenlerinuğrak yeri deniz ve su parkları oldu. Nemli havaya rağmen sahildeki esinti ile insanlar rahat bir nefes aldı. Yüksek nem nedeniyle şehrin üzerini bulutlar kapladı.

Kentte insanlar kadar nemli ve sıcak havadan hayvanlarda etkilendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesinde hayvanların serinletilmesi amacıyla fıskiyeler çalıştırılıyor. Fıskiyelerin altından geçen ve ıslanan, toprakta serinleyen hayvanlar, suyun altına geçerek serinledi. Hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar fıskiyelerin serin sularında ıslanırken yaban koyunları ıslak toprakta keyif yaptı. Özellikle kaplanın yuvası içinde bulunan gölette keyif yapması kameralara yansıdı. Kızgın güneşin altında tüm gövdesi suyun içinde bulunan kaplan renkli görüntüler oluşturdu.

Antalya'da en düşük nem oranı yüzde 54, en yüksek yüzde 89 olarak ölçüldü. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, nem oranının hafta sonudevam edeceğini bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler