HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'daki FETÖ/PDY davasında karar

Örgütün "Akdeniz Üniversitesi yapılanması" kapsamında yargılanan sanıklardan birine 10 yıl, diğerine 7 yıl 6 ay hapis cezası veridi

Antalya'da, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yargılanan ikisi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Çetin, Erol Gülgen, tutuksuz sanıklar Hasibe Hande Ç, Celil Z, Adnan A, Banihan G, Hüseyin B, Salih Ç, Zühal T, Ali Berkant A, Reşit Ş. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Erdoğan Ç, sanıklardan tanıdığı Hakan Çetin'in önce Akdeniz Üniversitesinde akademisyenlerden, 17-25 Aralık 2013'ten sonra da örgütün Akdeniz akademisyenler sorumlusu olduğunu söyledi.

Duruşmada değerlendirmesini açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, sanıklardan Çetin'in örgütün gizli haberleşme programı ByLock, Gülgen'in ise hem ByLock hem de Eagle kullanıcısı olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Gülgen'e "Silahlı terör örgütüne üye olma"dan 10 yıl, Çetin'e ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet, tutuksuz sanıkların dosyasını ayırdı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler