HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalyalı esnaf: 2016 felaket gibi geçti, umudumuz Nevruz'da!

Antalya'da oteller bölgesindeki esnaf, Nevruz nedeniyle bölgeye geleceği düşünülen İranlı turistler için açık hava pazarı hazırladı. Kötü bir sezon geçiren esnaf şimdi de Nevruz'a umut bağladı.

Antalyalı esnaf: 2016 felaket gibi geçti, umudumuz Nevruz'da!

Standlarda bir önceki sezonun seri sonu ürünleri düşük fiyatlarda satışa çıkarıldı. Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'da faaliyet gösteren tekstil mağazaları, 2016 yılı ürünlerini kaldırım üzerinde açtıkları tezgahlarda etiketin yarı fiyatına satıyor.

SOKAKLARA STAND AÇILDI

Nevruz nedeniyle Antalya'ya geleceği düşünülen İranlı turistler için sokaklara standlar açıldı. Ayakkabıdan gömleğe, montlardan oyuncaklara, kemerden iç çamaşırlarına kadar yüzlerce farklı ürünün satıldığı standlar, turistler kadar yerli halkın da ilgisini çekmesi bekleniyor. Fiyatları 10 TL ile 300 TL arasında değişen ürünler 10 gün boyunca satılacak.

"TURSİTLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Kundu esnafından Fatma Yılmaz, yılda bir kez 20 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında 10 gün açık pazar kurulduğunu belirtti. Fatma Yılmaz, "İranlı turistlerin gelmesini dört gözle bekliyoruz. Yarından itibaren yoğunluk olmasını umuyoruz. İranlı turistlerin bölgeye gelmesiyle koleksiyonu bozduk, bir önceki sezona ait ürünleri vitrin ve depolardan çıkartarak kaldırım üzerine kurulan açık pazarda satılığa çıkarıyoruz. İranlılar ucuz ne bulursa alıyor. Buradaki ürünler de koleksiyon sonu olduğu için normal değerinin yarı fiyatına satılıyor" dedi. (DHA)

"2016 FELAKET GİBİ GEÇTİ"

Mynet.com'a ulaşan kullanıcılardan olan esnaf Ersin Gül ise bölgede yaşanan sıkıntıları aktardı. "Bölge esnafı Nevruz zamanı yani 20 - 30 Mart arası, AVM'lerin önüne elindeki malları zararına döküyor. Turistler normalde 20 - 30 Euro olan malları 10, 20, 30 TL'ye alabiliyor. 2016 felaket gibiydi, bir umut Nevruzda biraz toparlar da esnaf da rahatlar. Ayrıca Nevruz zamanı gelmesine rağmen AVM'lerin bile içi boş. Esnafın 2017'den bir beklentisi yok. Çünkü geçen yıl bu boş caddede iğne atsan yere düşmezdi." dedi.

"YEREL HALKI DA BEKLİYORUZ"

Yerel halkın da gelmesini bekleyen esnaf "Yerli halkın da gelip ucuz ucuz alışveriş yapmasına çok seviniriz. Halkımızı hizmet olsun. " diye ekledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler