HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖF güz dönemi ara sınavları gerçekleşti

AÖF güz dönemi ara sınavları 6-7 Aralık tarihinde gerçekleşti. 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde güz dönemi dönem sonu sınavları yapılacak. Sınavlara giren öğrenciler, sonuçların açıklanmasını bekliyor.

AÖF güz dönemi ara sınavları gerçekleşti

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bünyesinde yer alan bölümlerde eğitim gören öğrencilerin sınav tarihlerinin ardından sınav giriş yerleri de belli oldu. AÖF sınav giriş belgelerinden öğrenciler sınava nerede ve ne zaman girebileceklerini öğrenebilecekler. 10 yeni ilçenin sınav merkezleri arasına dahil edildiği AÖF sınavları 6-7 Aralık tarihlerinde yapılacak. Bu sınavlarla güz dönemi ara sınavları tamamlanmış olacak.

AÖF güz dönemi ara sınavları 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav tarihlerinin ardından AÖF sınav giriş belgeleri de yayınlandı. Öğrenciler Anadolu Üniversitesi sitesinden AÖF sınav giriş yerlerini görüntüleyebilecekler.

AÖF SINAV TARİHLER

AÖF sınav takvimi belli oldu. Bu yıl AÖF sınavları şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

Güz Dönemi Ara Sınavları: 6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları: 24-25 Ocak 2015

Bahar Dönemi Ara Sınavları: 25-26 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları: 6-7 Haziran 2015

AÖF SINAV MERKEZLERİNE YENİLERİ EKLENDİ

AÖF sınavları bu döneme kadar il merkezleri ve 7 ilçede yapılıyordu. Ancak 2014-15 öğretim yılının başlamasıyla sınav yapılan ilçe sayısında düzenlemeler yapıldı ve artık 10 yeni ilçede sınavlar yapılacak.

Daha önce Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye ilçelerinde gerçekleştirilen bu ilçelere Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş ilçeleri de eklendi. Bu şekilde sınavların gerçekleştirileceği ilçe sayısı 7'den 17'ye yükselmiş oldu.

AÖF sınavlarına çalışma isteyen öğrenciler kaynak bulamama gibi sorunlarla karşılaşıyorlardı. AÖF Sınav Yayınlama Sistemi öğrencilerin kaynak sorunlarına çare oluyor. Bu adrese giriş yapan öğrenciler eski sınavlarda çıkmış sorulara erişebiliyor. Ayrıca yalnızca bilgisayarlardan değil mobil erişim yapmak isteyenler için ise Anadolu Mobil uygulaması bulunuyor. Bu mobil uygulamadan AÖF öğrencileri öğrenim durumları, alınan dersler, sınav sonuçları, sınav sorumluluk üniteleri ve öğrenme ortamlarına erişebilmelerini sağlıyor.

AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEYENLER

AÖF sınav merkezlerinde değişiklik yapmak isteyen öğrencilere 5 Aralık Cuma gününe kadar süre tanıdı. Değşiklik yapacak öğrenciler belirtilen günde saat 23.59'a kadar sınav merkezi değişikliği yaptılar.

"Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarında kayıtlı olan öğrenciler, 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacak olan güz dönemi dönem sonu sınavı için sınav merkezi değişikliği yapmak isteyenler, 5 Aralık Cuma günü saat 23.59’a kadar sınav merkezi değişikliklerini yapmaları gerekiyordu.
Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilirler. Bu tarihten sonra yapılan değişiklikler bahar dönemi ara sınavı için geçerli olacaktır.

Sınav merkezinizi değiştirmek için http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümünden TCKN ve şifreniz ile giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarakyaptırabilirsiniz.

Sınavların yapıldığı sınav merkezlerini Kılavuzlar sayfasındaki Öğrenci Kılavuzundan görebilirsiniz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler