HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖF sınav soruları eKampüs'ten erişime açıldı

eKampüs'ten yararlanarak AÖF sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Sadece son sınav soruları değil, geçmiş AÖF sınav sorularını da eKampüs'te bulabilir, hazırlıklarınızda kullanabilirsiniz.

AÖF sınav soruları eKampüs'ten erişime açıldı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler 4-5 Haziran 2016 tarihlerinde yıl sonu sınavlarına girerek başarılı olabilmek için ter döktü. Sınavların gerçekleştirilmesinin ardından öğrenciler merakla AÖF sınav soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını beklemeye başladı. Sınavlar Açıköğretim'de eğitim görenlerin üst sınıfa geçmesi ve de diplomalarını alabilmeleri açısından önemli. AÖF sınav soruları ve cevaplarının açıklanması gelecek sınavlara çalışılmasından önem taşıyor. Ayrıca sınavlardan kaç puan aldığınızı da AÖF sınav sorularına bakarak, kesin olmasa da sınav sonuçları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. AÖF sınav soruları ve cevaplarına haberimizin devamında yer alan bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

AÖF SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2015-2016 eğitim yılının sonlarına gelindi. Açıköğretim Fakültesi'nde eğitimlerine devam eden öğrenciler, bahar dönemi dönemi dönem sonu sınavlarından iyi notlar alarak, eğitim yılını güzel bir şekilde kapatmak istiyor. Bunun için sınavlara hazırlanan öğrencilerin merakla bekledikleri AÖF sınav soruları öğrencilerin erişimine açıldı. AÖF otomasyonlarını kullanan öğrenciler yine bu sistemlerden faydalanarak soruları görebilecek, sınavlarda yaptıkları doğru ve yanlışlar hakkında fikir edinebilecekler. AÖF sınav soruları ve cevaplarını görmek istediğinizde AÖF eKampüs uygulamasından faydalanabilirsiniz.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

SINAVLARIN BAŞARI NOTUNA ETKİSİ

Açıköğretim sisteine göre öğretim yapılan programlarda sınavlarda alınan sonuçların başarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i şeklinde belirlenmektedir. Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır. Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.
Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)

  1. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
  2. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
  3. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler