HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖL kayıt yenileme işlemleri bugün bitiyor

AÖL kayıt yenileme bugün sona eriyor. Daha önce 5 Mayıs'ta sona ereceği açıklanan AÖL kayıt yenileme işlemi için öğrencilere ekstra süre verilemeyecek. Kayıt yaptırmayanlar sınavlara giremeyecek.

AÖL kayıt yenileme işlemleri bugün bitiyor

Ortaöğrenimine dışarıdan devam edenlerin faydalandığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi için kayıt dönemi başladı. AÖL kayıt yenileme işlemini yapmak isteyenler, 3. dönem kayıtlarını bugünlerde gerçekleştirebiliyor. 26 Nisan 2016 Salı günü AÖL kayıt yenileme işlemleri 5 Mayıs 2016 Perşembe gününe kadar devam edecek. Öğrenciler 5 Mayıs günü saat 18.00'e kadar 3. dönem AÖL kayıt yenilemesini kayıtlı olduğu eğitim merkezlerinden gerçekleştirebilecekler.

3. DÖNEM AÖL KAYIT YENİLEME SÜRESİ BAŞLADI

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Açıköğretim Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Lisesi'nde eğitim görenlerin kayıt işlemlerini aksatmaması gerekiyor. 1. dönem AÖL kayıt yenileme işlemleri 14 Eylül - 9 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılmıştı. 2. dönem AÖL kayıt yenileme işlemi ise 25 Ocak - 5 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. 2. dönem sınavlarının yapılmasının ardından, 3. dönem sınavlarına katılmak isteyen öğrenciler, bunun için kayıtlarını yenilemek zorunda. 3. dönem AÖL kayıt yenileme işlemi 26 Nisan Salı günü başladı ve 5 Mayıs 2016 Perşembe gününe kadar devam edecek. Adaylar son gün saat 18.00'a kadar Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme işlemlerini bağlı oldukları merkezlerden gerçekleştirebilecekler.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPABİLİR?

3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış, 1 Temmuz 1999 ve daha önceki doğumlu ( 22/04/2016 tarih ve 4553525 sayılı Genel Müdürlük onayı) Aktif, Donuk ve Silik öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde sınava katılabilecekler.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

I. ve II. dönem AÖL sınavları geride kaldı ve bu sınavların sonuçları internet üzerinden adaylarla paylaşıldı. III. dönem kayıt işlemlerinin 5 Mayıs 2016 Perşembe günü tamamlanmasının ardından öğrenciler, yine kayıt yenileme işlemleri ile aynı tarihlerde ders seçme işlemlerini de gerçekleştirecekler. Ders seçme işlemleri 5 Mayıs günü saat 18.00'da sona erecek. 7 Haziran 2016 Salı günü III. dönem sınav giriş yerleri internetten yayınlanmaya başlayacak. Adaylar III. dönem sınavlarına ise 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü girecekler.

YURTDIŞI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV TARİHLERİ

Önemli bir not olarak Açıköğretim Lisesi yurtdışı öğrencileri ise sınavlarına farklı bir tarihte girecekler. Bu sınavlar 23-24 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve sonuçlar yine internet üzerinden adaylara gönderilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler