HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEB, AÖL sınav sonuçlarını erişime açtı

Merakla beklenen AÖL sınav sonuçları, öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler AÖL sınav sonuçlarının açıklanması ile hangi derslerden başarılı olduklarını öğrenme fırsatı buldular.

MEB, AÖL sınav sonuçlarını erişime açtı

Lise eğitimini Açıköğretim üzerinden sürdüren öğrenciler bu sistemde sınavlardan geçerli notlar alarak lise eğitimlerini tamamlamak istiyor. Açıköğretim Lisesi'nde okuyanlar 3. dönem sınavlarına 11-12 Haziran tarihlerinde girdiler ve sınavların yapılmasının ardından AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi ve AÖL sınav sonuçları açıklandı. Adaylar internet üzerinden 3. dönem AÖL sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. İşte AÖL sınav sonuçları hakkında detaylar...

3. DÖNEM AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2015-2016 eğitim-öğretim yılı 3. dönem AÖL sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler merakla bekledikleri AÖL 3. dönem sınav sonuçlarına MEB'in AÖL sayfasından erişim sağlayabilecekler. Öğrenciler 'http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci\_giris.aspx' sayfasına giriş yaptıktan sonra sırasıyla; Öğrenci Genel Bilgiler - Sınav Sonuçları/Dönem Dersleri seçeneklerinden AÖL sınav sonuçlarını öğrenebiliyorlar. Bu sonuçları öğrenenler hangi derslerden başarılı olduklarını öğrenebiliyor. Öte yandan diploma alacaklar ise buna hak kazanıp kazanmadıklarını da görebiliyorlar. Diploma almaya hak kazananların diplomaları sonuçların açıklanmasının ardından kısa süre içerisinde hazırlanıp Halk Eğitim Merkezlerine gönderiliyor. Öğrenciler diplomalarını buradan alabiliyorlar. Öte yandan mezun olduğuna dair belgeyi alması gerekenler ise işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına başvurarak bu belgeyi edinebilecekler.

SONUÇLARA İTİRAZ EDECEKLER DİKKAT!

AÖL sınav sonuçlarına itiraz edecek öğrencilerin, sonuçların açıklanmasının ardından 5 iş günü içerisinde itiraz dilekçelerini, 20 TL itiraz harcını bankalara yatırdıklarını gösteren makbuzla birlikçe Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Belirlenen sürenin dışında itirazda bulunacakların bu itirazları ise dikkate alınmayacak. Bu nedenle süre konusunda titiz davranılması gerekmektedir.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Açıköğretim Lisesi'nde eğitimlerine Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe-Matematik alanında devam edenler; öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç), alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması şartlarını yerine getirdiğinde mezun olabilmektedir.

Diğer taraftan Açık Öğretim Lisesi alansız öğrenci mezuniyet şartları ise; Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması şeklindedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler