HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖL sınav sonuçları adayların erişimine açıldı

2016 1. Dönem AÖL sonuçları Açık Lise öğrencilerinin merakla bekledikleri konuların başında geliyordu. Beklenen gelişme yaşandı 2-3 Ocak tarihli AÖL sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı.

AÖL sınav sonuçları adayların erişimine açıldı

Açıköğretim Lisesi öğrencileri 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sonuçlarının hafta içerisinde açıklanacağını duyurmuş, 2. Dönem AÖL kayıtlarının sonuçların yayınlanmasıyla başlayacağını açıklamıştı. Heyecanla beklenen AÖL sonuçları açıklandı. Adaylar, AÖL sonuçlarına Öğrenci Girişlerinden sisteme girerek "Öğrenci Genel Bilgiler" menusu altındaki "Sınav Sonuçları" veya "Dönem Dersleri" seçeneklerinden erişebilecekler. Mezun olan öğrencilerin, diplomaları sonuçlar açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecek. AÖL sonuçlarına itiraf etmek isteyen öğrenciler ise sonuçların www.aol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 beş takvim günü içerisinde dilekçe ekinde, 20 TL itiraz harcını bankalara (T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine) yatırdığını gösteren makbuzla birlikte Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat edebilecek. AÖL sonuçlarını haberimizde yer alan bağlantı sayesinde öğrenebilirsiniz.

AÖL SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

AÖL sonuçlarını öğrenmek için ilk olarak tarayıcınızın (browser) adres satırına www.aol.meb.gov.tr yazarak Açık Öğretim Lisesi resmî web sitesine giriniz. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine gitmek için, Sisteme Giriş bölümünden Öğrenci butonuna tıklayınız. Ardından Güvenlik Kodu alanına resimde görülen sayıyı, Öğrenci No alanına öğrenci numaranızı, Şifre alanına şifrenizi giriniz ve Giriş butonuna basınız. Eğer şifrenizi unuttuysanız ya da bilmiyorsanız, bulunduğunuz yere en yakın Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürosuna başvurarak öğrenebilirsiniz. ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER menüsü altında yer alan Sınav Sonuçları seçeneğine tıklayınız.

AÖL SINAV TARİHLERİ

Liseyi açık öğretim üzerinden bitirmek isteyen öğrencilerin beklediği 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı, yeni kayıt işlemleri 18 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında, kayıt yenilemeler ise 25 Ocak 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. AÖL sınav giriş yerleri 14 Mart'ta duyurulacak. AÖL sınavları içse 19-20 Mart tarihlerinde uygulanacak. 2. Dönem AÖL sonuçları 28 Nisan 2016'da yayınlanacak. 3 Dönem AÖL sınav giriş yerleri 20 Haziranda yayınlanacak. 2-3 Temmuz'da gerçekleştirilecek sınavların ardından 28 Temmuz'da 3. Dönem AÖL sonuçları ilan edilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğünde, optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında "Kopya Analiz Tekniği" de bulunmaktadır. Bu nedenle mağdur duruma düşmemek için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çekilmesine müsaade etmeyiniz.

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olma zorunluluğu vardır. Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.
b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.
c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.
d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.
e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler