HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖL sonuçları açıklandı! 3. dönem sonuçlar için MEB'den duyuru

AÖL sonuçları an itibariyle MEB aracılığı ile duyuruldu. 3. dönemin AÖL sonuçları, an itibariyle sonuç sorgulama sayfasından öğrencilere açıldı. Açıköğretim lisesi sınavları temmuz ayı içerisinde yapılmış ve 31 Temmuz günü itibariyle tüm AÖL sonuçları açıklanmış oldu. Haberimizden AÖL sonuçları ile ilgili tüm detayları ve sonuç sorgulama sayfası ile ilgili bilmeniz gerekenleri takip edebilirsiniz.

AÖL sonuçları açıklandı! 3. dönem sonuçlar için MEB'den duyuru

AÖL sonuçları MEB tarafından duyuruldu ve öğrencilerin MEB sonuç sorgulama arayüzü üzerinden öğrencilerine açıldı. Sınav sonuçları tam olarak MEB'in duyurduğu sınav açıklama tarihleri üzerinde belirtilen tarih ile ve aynı saatte duyurulması da öğrenciler açısından oldukça önemli bir gelişme. Gün boyu öğrenciler 'AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunu yönelten öğrenciler, 3. dönem sonuçlarını öğrenci otomasyon sistemlerinden öğrenebilirler. AÖL sonuçları sadece internet aracılığı ile görüntülenebilir, evlere posta veya herhangi bir bildirim gönderilmeyecek.

AÖL SONUÇLARI AÇIKLANDI, SINAVDAN GEÇME PUANLARI ARAŞTIRILIYOR

AÖL sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan 45'tir. Özellikle sosyal medya üzerinden 50 olduğu iddia edilse de AÖL bununla ilgili bir açıklama yapmamıştır. 2017 yılı itibariyle AÖL geçme notu MEB tarafından 45 yani 9 net olarak belirlendi. AÖL sonuçlarınızı sorgularken notlarınızı bu rakamlara göre değerlendirebilirsiniz.

AÇIKLANAN AÖL SONUÇLARI DOĞRULTUSUNDA AÇIKÖĞRETİM'DEN NASIL MEZUN OLABİLİRSİNİZ?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin mezun olmaları için gerekli şartları yerine getirebilmeleri gereklidir. Mezun olmak için öğrencilerin yerine getirecekleri şartlar ise şunlardır;

1) Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayısı en az 8 olmalıdır. Alınan derslerin kredi sayıları 192 olmalıdır. Ayrıca ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmelidir ya da muaf olunmalıdır.

2) Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde en az 80 ve üzerinde olması gerekmektedir. Sınavlar içinde Dil ve Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır.

Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden geçer not alarak başarılı olmaları gereklidir.

3) Dönem boyunca görülen derslerin sınavlarına da en az 1 kere girilmiş olması gerekmektedir. Açık Lise’den mezun olan adayların, YGS için de başvuru yapabilme hakları vardır. Adaylar, yeterli kredi sayısına ulaşmışlar ise YGS için başvuru yapabilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler