HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple geliştiriciler konferansı ne zaman? Apple, iOS 11 tanıtım süprizi yapabilir!

Apple'ın geliştiriciler için gerçekleştirdiği WWDC17 tarihi belli oldu. Mart ayı içinde bilet satışlarının gerçekleştirildiği geliştirici konferasında Apple bazı donanımların ve yazılımların tanıtımı ile süpriz yapabilir. Peki Apple geliştiriciler konferansı nerede, ne zaman?

Apple geliştiriciler konferansı ne zaman? Apple, iOS 11 tanıtım süprizi yapabilir!

Bu yıl 28.si düzenlenecek Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC), San Jose’deki McEnery Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Apple’ın yeni yazılımlarını ve bir ihtimal donanımlarını tanıtacağı geliştiriciler konferansı WWDC 2017’nin düzenleneceği tarih resmiyete kavuştu. Apple’ın yaptığı duyuruya göre merakla beklenen Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC, 5-9 Haziran 2017’de yeniden San Jose’de gerçekleştirilecek.

APPLE iOS 11 TANITIM SÜPRİZİ YAPABİLİR

WWDC’de her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca yetenekli geliştirici, Swift gibi programlama dillerinden SiriKit, HomeKit, HealthKit ve CarPlay gibi çığır açan geliştirici API’larına kadar, Apple’ın sunduğu devrim niteliğindeki platform teknolojileri hakkında bilgi ediniyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple’ın yazılımları için büyük bir güncelleme duyurulması bekleniyor. Apple’ın iOS, macOS, watchOS ve tvOS’un yeni sürümlerini tanıtacağı için bu konferans cihaz sahipleri açısından büyük önem taşıyor. Yazılım güncellemelerinin yanı sıra Apple’ın bazı donanımlar da tanıtabileceği düşünülüyor. Yeni iMac modellerinin ve uzun süredir yakın zamanda duyurulacağı yönünde duyumlar alınan Siri’li hoparlörün de bu etkinlik kapsamında resmen tanıtılacağı ileri sürülüyor.

Davetiyelerin dağıtıldığı etkinlik 5 Haziran ile 9 Haziran tarihleri arasında Kaliforniya, San Jose’de düzenlenecek. Uzun zamandır San Francisco’dan bulunan Moscone Center’da düzenlenen etkinliğin mekanında bu yıl değişikliğe gidiliyor.

1599 DOLARLIK BİLETLER MART AYINDA TÜKENDİ!

Etkinliğin biletleri 1.599 dolar fiyat etiketiyle satılırken etkinliğe katılma hakkı kazanan kişiler mart ayında belirlenmişti. Ücretsiz katılım sağlayacak olan burslu kişiler ise nisan ayında netleşmişti. Etkinliğe toplamda 5 bin geliştiricinin katılım sağlayacağı belirtiliyor. Konferansı yerinde izleme fırsatı bulamayan milyonlar ise, Apple Geliştirici web sitesinde (developer.apple.com/wwdc) ve iPhone, iPad ve Apple TV için WWDC uygulamasında canlı olarak yayınlanacak.

APPLE'DAN YENİ REKOR!

ABD'li teknoloji devi Apple'ın piyasa değeri bugün 800 milyar doların üzerine çıkarak rekor kırdı. Hisse başına değeri bugün yüzde 3'ün üzerinde artış kaydeden Apple, dünya genelinde piyasa değeri 800 milyar doların üzerine çıkan ilk şirket oldu.

Dünyanın en büyük piyasa değerine sahip Apple'ın hisse başına değeri cuma gününü 148,96 dolardan kapatmasının ardından bugün yüzde 3,2 yükselerek 153,70 dolara kadar tırmandı. Böylece, bugün piyasa değeri 815,08 milyar dolar olan Apple, tarihte piyasa değeri 800 milyar doların üzerine çıkan ilk firma oldu.

Apple'ın bu yılın ilk çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 4,5 artarak 52,9 milyar dolar olmuştu. Şirketin net karı da aynı dönemde yüzde 4,8 artarak 11 milyar dolara yükselmişti. Apple, ABD'li firmalar içinde bu yılın ocak-mart döneminde en büyük net karı yakalayan şirket olmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler