HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple iPhone ve iPad Sahipleri iOS 8 çıkıyor

İOS 8 güncellemesinin gelmesine çok az bir süre kaldı, peki iPhone ve iPad'leriniz buna hazır mı?

Apple iPhone ve iPad Sahipleri iOS 8 çıkıyor

Bu haberimizde telefonunuzu ve tabletinizi iOS 8 ‘e geçirmeden önce yapmanız gereken birkaç şeyden bahsedeceğiz ve bu cihazlarınızı iOS 8 ‘e hazırlamanın birkaç yöntemi anlatacağız.

Öncelikle telefonunuza ve tabletinize iOS 8 güncellemesi gelecek mi öğrenmeniz gerek. Apple tarafından duyurulan ve iOS 8 güncellemesi alabilcek iPad ve iPhone’lar şunlar;

iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPad 2, 3. Ve 4. Nesil iPadler, iPad Air, iPod Touch, iPad Mini ve retina ekranlı iPad Mini.

İOS 8 silikonvadisi.tv

Eğer sahip olduğunuz Apple cihazları bunlardan biriyse şimdi iOS 8’e hazırlanmaya devam edebiliriz.

İlk yapmamız gereken şey telefonumuzda yer açmak. iOS 7 ‘nin yaklaşık 700 MB yer kapladığını düşünürsek ve iOS 8 ‘in de yaklaşık 700-900 mb aralarında yer kaplayacağını tahmin etmekteyiz. Telefonunuz da yeterli alan yoksa kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanızı ve telefonunuzda bulunan fotoğrafları iCloud gibi bir bulut sistemi ya da bilgisayarınıza yüklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra Ayarlar / Genel / Depolama Alanı kısmından cihazınızda ne kadar boş yer kaldığını öğrenebilirsiniz. Eğer tahmini rakamımız kadar boş yeriniz oluştuysa şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz.

Cihazınızın iOS 8 ‘e geçebilmesi için öncelikle iOS 7’ye ait bütün güncellemeleri yapmanız gerekiyor. Ayarlar / Genel / Yazılım Güncellemesi kısmından yükleyebileceğiniz bir güncelleme olup olmadığına bakabilir varsa hemen cihazınızı güncelleyebilirsiniz.

Yazılımımızı en güncel hale getirdikten sonra yapmamız gereken son bir şey daha var. O da cihazımızı yedeklemek. iOS 8’in tamamen yeni bir yazılım olduğunu ve telefonunuzdaki bilgilerin ve dosyaların birçoğunu sileceğini sizlere hatırlatalım. Bu yüzden sizlere iTunes üzerinden yedekleme seçeneği ile telefonunuzdaki önemli bilgileri fotoğrafları vs. yedeklemenizi öneriyoruz. Yedeklemeyi dosyalarınızı ve bilgilerinizi iCloud’a yükleyerek de yapabilirsiniz.

Ve artık İOS 8 güncellemesine hazırız. Son olarak iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarına bir tavsiye de bulunalım. İOS 7 güncellemesi sonrası iPhone 4 kullanıcılarının yazılım ve batarya ömrü ile ilgili birçok sorun yaşadığını hatırlıyoruz, bizim tavsiyemiz iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarının İOS 8 güncellemesi için acele etmemesi yönünde ancak tabii ki karar sizin.

Söylediğimiz hazırlık aşamalarını tamamladıktan sonra yapmamız gereken tek şey iOS 8 güncellemesinin gelmesini beklemek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler