HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple'ın ekonomik telefonu iPhone SE'nin fiyatı belli oldu

Apple'ın şimdiye kadarki en ekonomik cihazı olacak iPhone SE'nin fiyatı belli oldu. Haberimizden iPhone SE'nin fiyatını, çıkış tarihini ve özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Apple'ın ekonomik telefonu  iPhone SE'nin fiyatı belli oldu

Teknoloji meraklılarının haftalardır bekledikleri an geldi. ABD'li teknoloji devi Apple büyük bir organizasyonla yeni ürünlerini tanıttı. Lansmanın en dikkat çeken cihazı ise fiyatı ve ekran boyutuyla konuşulan iPhone 5SE oldu. Apple CEO'su Tim Cook'un yeni iPhone SE'yi tüm dünyaya tanıtmasıyla iPhone SE özellikleri satış fiyatı ve tarihi belli oldu. Steve Jobs'un ölümünün ardından gittikçe büyüyen iPhone'ların ekran boyutu Phone SE ile tekrar 4 inç'e döndü ancak cihazın işlemcisi ise daha hızlı... iPhone 6S ile aynı işlemci ve grafik kartına sahip iPhone SE ayrıca piyasadaki en ucuz iPhone olacak.

İPHONE SE ÖZELLİKLERİ

İşlemcisi ekran boyutuna göre yüksek olan iPhone SE’nin kalbinde A9 çip var. Yani iPhone 6s’te kullanılan gelişmiş çipin aynısı. 64 bit masaüstü sınıfı mimarisiyle hız ve duyarlılık sunuyor. Konsol sınıfı grafik performansı sayesinde, favori oyun ve uygulamalarınızda oldukça zengin ve etkileyici görüntüler elde edebiliyorsunuz. 12 megapiksel iSight kamera sayesinde, iPhone 6s ile çekilenler kadar net ve detaylı fotoğraflar çekebilir, göz alıcı 4K videolar çekip düzenleyebiliyorsunuz. 1080p HD videoların tam dört katına kadar yüksek çözünürlükte videolar anlamına geliyor. Öte yandan Retina Flash'ın, gücünü ekranın normalden üç kat fazla parlamasını sağlayan ekran çipi sayesinde loş ışıkta veya gece bile daha net fotığraflar çekilebilirsiniz. True Tone Flash ise, ortam ışığına uyum sağlayarak daha gerçekçi renkleri ve doğal cilt tonlarını ortaya çıkarıyor.

İPHONE 5SE FİYATI VE SATIŞ TARİHİ

16 ve 64 GB olmak üzere iki farklı modeli olan iPhone SE'nin fiyatları sırasıyla 399 ila 499 dolar olacak. iPhone SE'nin 16 GB modeli 1999 TL, 64 GB sürümü ise 2399 TL'den satılacak ve Nisan başından itibaren yeni telefonlar Türkiye'deki raflarda yer alacak. Böylece Apple iPhone'ların fiyatını ciddi anlamda düşürmüş oldu. Onun öncesinde Apple, iPhone SE için “29 Mart’ta sipariş verin” şeklinde bir uyarıda bulunuyor. Yani cihaz henüz satışta değil.

İPHONE 5SE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 8 megapiksel arka ve 1-2 megapiksel ön kamera
- Apple'ın ''Health app''lerinin gereken ölçümleri yapabilmesi için bir barometre
- Apple Pay sistemi için NFC çipi
- A8 ve M8 çipsetleri
- 1GB RAM
- Bluetooth 4,2, VoLTE, 802-11ac Wifi
- Apple'ın ''Live Photos'' özelliği
- Gümüş, Uzay Grisi, Altın ve Rose Altın renk seçenekleri

IPAD

IPad ekranları özüne dönüyor. Lansmanı yapılan yeni iPad Pro'da da ekran boyutları küçültüldü ve 9.7 inçe çekildi. Apple'ın ilk iPad modellerinde de ekran boyutu 9.7 inç idi. Piyasaya sürülecek olan yeni iPad'lerde üç farklı sabit disk seçeneği de olacak. En büyük sabit disk alanı 256 gigabyte olarak belirlenmiş. Yeni iPad'ler ABD'de 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

APPLE WATCH

Türkiye'ye de geçen yıl gelen Apple Watch'ın yeni modeli ortaya çıkmadı ancak cihaza iki farklı renk kordonu da eklendi. Öte yandan Apple Watch'un fiyatında da değişikliğe gidildi ve fiyat etiketi 349 dolardan 299 dolara indi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler