HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ardahan donuyor! Sibirya gibi: - 25.6

Sibirya soğuklarının etkisi altında bulunan Ardahan'da son yılların en soğuk Kasım ayı yaşanıyor.

Ardahan donuyor! Sibirya gibi:  - 25.6

Dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Göle'de 25.6, Çıldır'da 25.3, kent merkezinde 23.2, Hanak'ta 21.4 derece oldu.

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan Sibirya soğukları, en büyük etkiyi Ardahan ve ilçelerinde gösteriyor. Geceleri, şiddetli soğuklar nedeniyle halk sokağa çıkmamaya çalışıyor. Ardahan'da Kura Nehrinin ardından Çıldır Gölü de buz tutmaya başladı. Soğuklar yüzünden Ardahan'da vatandaşlar evlerinden iş yerlerine, çocuklar okullara gitmekte zorluk çektiler. Sokak hayvanları ise donma tehlikesi geçirdi. Son yılların en soğuk Kasım ayının yaşandığı Ardahan’da yaşlılar, "Kasım ayında böyle soğuk görmemiştik. Ardahan Sibirya gibi" dediler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, bölgenin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında olduğunu bildirdiler. Kar kalınlığının 13 santim olduğu Ardahan'da gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Göle'de 25.6, Çıldır'da 25.3, kent merkezinde 23.2, Hanak'ta 21.4 derece olarak ölçüldü. Yine sıfırın altında olmak üzere diğer yerleşim birimlerinde gecenin en düşük sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye'de 18, Erzincan'ın Otlukbeli, Erzurum'un Tekman, Erzurum Havalimanında 16,Erzurum'un Çat'ta 15, Kars'ın Selim, Ardahan'ın Damal, Erzurum'un Horasan, Kars Havalimanında 14, Kars merkezde 13, Ağrı, Erzurum merkez Yakutiye'de 12, Iğdır ve Erzincan'da 7 dereceyi buldu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler