HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ardahan'da sıcaklık -5

Kar yağışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezi altındaki bölgede hava yer yer parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da kar yağışlı, Iğdır'da ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Hakkari'de 2, Iğdır'da 1, Muş'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5, Kars ve Erzurum'da 4, Erzincan, Ağrı ve Bitlis'te 3 ve Van'da 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 6, Van ve Muş'ta 5, Erzincan'da 4, Ağrı'da 3, Hakkari'de 2, Kars, Erzurum ve Bitlis'te 1, Ardahan'da 0 derece tahmin ediliyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Kars'ta 8, Ardahan'da 5 ve Erzurum'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde 10, Konaklı kayak merkezlerinde 15, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 28, Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü. Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, etkili olan soğuk ve kar yağışı, yüksek kesimlerde tipiye dönüştü.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisiyle Ardahan-Şavşat karayolunun Sahara mevkilerinde kar yağışının yanı sıra tipinin de etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu yollarda buzlanmanın da mevcut olduğu ve sürücülerin tedbirli olmaları vurgulandı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğu hatırlatılarak, sürücülerin yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler