HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşının bıçakladığı er hastanede öldü, aile doktorlara suç duyurusunda bulundu

Aydın'ın Söke ilçesinde koğuşta bıçaklanan ve hastanede hayatını kaybeden 20 yaşındaki Umuthan Talaş memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Arkadaşının bıçakladığı er hastanede öldü, aile doktorlara suç duyurusunda bulundu

Umuthan Talaş'ın ailesi Söke Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar hakkında 'ihmal' iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Söke ilçesindeki 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı'nda vatani görevini yapan Umuthan Talaş, iddiaya göre 7 Ekim gecesi nöbet sonrasında tartıştığı asker arkadaşı tarafından nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı bıçaklandı. Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Umuthan Talaş, 18 Kasım'da hayatını kaybetti. Memleketi Erzurum'a getirilen Umuthan Talaş'ın Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali yardımcısı Mustafa Gündoğan, Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, MHP İl Başkanı Zekai Kaya,subaylar, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı sırasında Umuthan Talaş'ın babası Orhan Talaş ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

'DOKTORLARIN İHMALİ VAR'

Umuthan Talaş'ın amcası Ceyhan Talaş, yeğeninin koğuşta uyurken karnından bıçaklandığını ve ameliyat sırasında da akciğerinde küçük bir delik bırakıldığını öne sürdü. Ceyhan Talaş, Umuthan Talaş'ın hastanede 42 gündür verdiği hayat mücadelesini kaybettiğini bu sürede hiçbir askeri yetkilinin hastaneye gelmediğini belirterek, "Yeğenim askerde bıçaklandı. Orası askeriye mi yoksa ora cirit alanı mı? Hiç ilginenen olmadı. Söke'deki doktor kasap. Oradaki genel cerrahi doktorlarının ihmali var. Umuthan'ın yarası enfeksiyon kapmış.Ameliyat etmiş ama akciğerinde küçük bir delik bırakmış. Ultrasona sokmamışlar. Doktoların almam için verdiği ilaçlar bile 10 yıl önce piyasadan kaldırılmış. 10 kurşun yiyen adam yaşıyor. Ama yeğenim küçük bir bıçak darbesiyle bu duruma düştü. Yeğenimin tezkeresine 4 ay vardı. Doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler