HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşlarını kurtarmak isterken şehit düşmüş

Cudi'de şehit düşen Özel Harekat polisi Cihat Akkaya'nın, omuz omuza çarpıştığı arkadaşlarının anlattıkları, yaşanan kahramanlığı ve kahreden gerçeği ortaya çıkardı.

Arkadaşlarını kurtarmak isterken şehit düşmüş

Şırnak’ta geçen hafta, Özel Harekat polisleri, askerle ortaklaşa Cudi Dağı’nda teröristlere yönelik operasyonlara katıldı. İlk olarak havadan bombalanan bölgede yapılan arama tarama görevi sırasında ise, mağaralara gizlenen bir grup teröristin uzaktan açtığı ateş sonrasında, 5 özel harekat polisi şehit olurken, çok sayıda polis de yaralandı. Yaralı meslektaşlarını kurtarmak için bölgeye giden özel harekat polislerinden Cihat Akkaya da bu sırada vurularak şehit oldu. Operasyonda 7 terörist öldürüldü.

Yaklaşık iki yıldır Şırnak’ta görev yapan 15 yıllık polis memuru Cihat Akkaya’nın, acı haberi İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki evine ateş düşürdü. Akkaya’nın kan kanseri hastalığını yenen ev kadını eşi Deniz Akkaya, metanetiyle dikkat çekti. Deniz Akkaya, eşinin cenaze töreninde tabut başında gözyaşı döken 12 yaşındaki kızı Aybüke’yi teselli ettikten sonra, yakınlarına "Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Onları sevindirmeyin" diye haykırarak tepkisini dile getirdi. Şehit polis Cihat Akkaya’nın cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

ŞEHİTLİĞE KOŞMUŞ

Şehit özel harekatçı Cihat Akkaya’nın, teröristlere karşı omuz omuz çarpıştığı silah arkadaşlarının anlattıkları, yaşanan kahramanlığı ve kahreden gerçeği de ortaya çıkardı. Silopi Bölgesi’nden arama tarama faaliyetlerine katılan Cihat Akkaya’nın, çatışma başladığı sırada timiyle birlikte güvenli bir bölgede görev yaptığı öğrenildi. Çatışma başlayıp da meslektaşlarının şehit olduğunu ve yaralandığını öğrenen Akkaya, bir kaç arkadaşıyla zorunlu olmamalarına rağmen hiç çekinmeden teröristlerle çatışan arkadaşlarının yardımına koştu. Akkaya, çelik kalkanı kendisine siper ederek Özel Harekatçı arkadaşlarıyla çatışma bölgesine girdi. Akkaya en önde kalkanı tutup ilerlerken arkasındaki arkadaşı da ateş edilen bölgeye silahıyla karşılık verdi. Bu sırada bölgedeki mağaralardan birisine gizlenmiş olan teröristin uzun namlulu silahından çıkan tek merminin, kalkanın altından bacağına isabet Akkaya yaralandı.
ÖLÜME 10 DAKİKA DİRENMİŞ

Yaralanmasına rağmen direnen Cihat Akkaya, kan kaybına daha fazla dayanamayarak yere düştü. Arkadaşlarının kısa sürede güvenli bölgeye çıkarttığı Cihat Akkaya, kurşunun ana damarını parçalamasından dolayı aşırı kan kaybetti. Ölüme ancak 10 dakika direnebilen Cihat Akkaya, tüm çabalara rağmen hayatını kaybederek çatışma bölgesinde diğer arkadaşları gibi şehit oldu. Arkadaşlarını kurtarmak için kendi canını hiçe sayarak büyük kahramanlık gösteren Cihat Akkaya’nın yaralı kurtulan arkadaşı ise, "Arkadaşları için güvenli bölgesini terk edip yardıma koştu. O arkadaşları için savaşmak istedi. Bu uğurda da kahramanca şehit oldu. Ailesinin gösterdiği gururlu duruş da, bizleri burada gururlandırdı" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler