HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Artık sır değil' çıktı

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar'ın Hemen Kitap'tan çıkan ' Artık Sır Değil' isimli kitabı, 1. baskıda 10.000 adet basılarak bugün raflardaki yerini aldı.

'Artık sır değil' çıktı
WikiLeaks'ın elde ettiği on bir bin Amerikan belgesinden yararlanılarak hazırlan kitapta, ilk kez açıklanan orijinal belgeler yer alıyor!
Oldukça ilgi çekici ve şaşırtıcı bir girişle başlayan kitap, Yasemin Çongar’ın WikiLeaks’ın kurucusu Julian Assange ile 1 yıl önce İngiltere’nin küçük bir kasabasında Ellingham Malikanesi’nde yaptığı çok özel bir görüşmeyi ilk sayfalarına taşıyarak, okuyucuya sayfalar ilerledikçe çok daha fazla sırlar vereceğini gösteriyor.
Özellikle sivil-asker ilişkilerinin uzun yıllardır çok dikkatli bir biçimde Amerikalı diplomatlar tarafından gözlendiği ve bunlarla ilgili çok detaylı raporların devamlı Amerika’ya kripto edildiği, kitaptaki belgelerde ortaya konuyor.
Derin Devlet, MGK, Genelkurmay, Jitem ve Ergenekon konularında son derece şaşırtıcı belgelerin yer aldığı kitapta; Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül hakkında da ilk kez açıklanan belgeler bulunuyor.
Ilımlı İslam ve Fethullah Gülen cemaati hakkında da belgelere yer veren kitap; Kürt siyasetini ve başta Leyla Zana olmak üzere siyasi aktörlerini de Amerikalı diplomatların orijinal kriptolarıyla sayfalarına taşımış.
Hrant Dink ve Orhan Pamuk gibi kişisel dosyaların da bulunduğu kitap ilerleyen bölümlerde sınırların dışına da çıkıp; Irak Savaşı, Çuval olayı, İsrail, Suriye ve Avrupa Birliği hakkında da ilk kez açıklanan Amerikan belgelerine sahip.
Kitabın şaşırtan sürprizi, son sayfalarına taşınmış. Amerikalı diplomatların üstlerine “Ankara” kod adıyla geçtikleri kriptoların bire-bir İngilizce kopyaları, son sayfalarda okuyucuya sunulmuş.
Yasemin Çongar’ın “Artık Sır Değil” kitabı, gündemde yaratacağı etkiyle yazın sıcak günlerini daha da ısıtacağa benziyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler