HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artuklu Üniversitesi’nin yeni rektörü göreve başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine vekil olarak atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça göreve başladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevden alınan Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine vekil olarak atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça göreve başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça göreve başladı. Göreve başlamak için Ankara'dan gelen Ağırakça, Mardin Havalimanı'nda öğretim üyeleri, öğrenciler ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı. MAÜ Rektörlük binasına geçen Ağırakça, kendisini tebrik etmeye gelenleri karşıladı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağırakça, "Üniversitemizde herkesi kucaklayacağız, herkesi seveceğiz ve herkesle birlikte çalışacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız ve bütün grupları, bütün kardeşlerimizi hangi makamda olursa olsun hepsine eşit mesafede yaklaşmak suretiyle onlarla uyumlu bir çalışma yapacağız. Bu tabi şuan için kısa bir dönem. 3 aylık bir görevlendirme bu. Bunun sonucunda nasıl olacağını bilemiyoruz" dedi.

Üniversitede yaşanan hadiseden nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Ağırakça, böyle bir hadisenin üniversitelerinde yaşanmasını arzulamadıklarını söyledi. Arkadaşlarının aklanmasını temenni eden Ağırakça, "Şu anda 3 aylık bir vekil rektörlük görevini yüklenmiş bulunuyorum. Bu 3 ay içerisinde rektörlük makamının bütün yetkileri şahsıma devredilmiştir. Rektör hocamıza da başarılar diliyorum. İnşallah bu mahkeme seyrinde onların da zaman içerisinde haklılıkları ortaya çıkar, temizlenirler ve görevlerine geri dönerler. Ama şuan için dediğimiz gibi YÖK'ün ve mahkeme seyrinin durumuna göre görevimizin devam edip etmeyeceği belli olacaktır. Bilimsel bir dil ile üniversitemizi bölgenin marka değeri haline getirmek için daha öncesinde yapılmış bütün olumlu çalışmaları destekleyecek, süreklilik ilkesi çerçevesinde Mardin halkını da sürekli eğitim süreci içerisine katarak sizlerin de desteğinizle üniversitemizi aynı zamanda bir kent üniversitesi şeklinde yöneteceğiz. Ülkemizde başlayan yeni Türkiye'yi inşa çalışmalarına paralel olarak yeni Mardin olgusunu üniversite olarak bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde yerine getireceğiz. Yeni dönemin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 18 Kasım'da yapılan operasyonda, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, rektör koruması polis memuru Hasan Çevik, Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Aydın ve Yardımcısı Vedat Bal tutuklanarak cezaevine konulmuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler