HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna roketli saldırı girişimi: 1 şehit 2 yaralı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada ateş açıldı. Saldırıda 1 asker şehit oldu. Kılıçdaroğlu, durumunun iyi olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada

roketli saldırı girişimi yapıldı. Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından bölgeden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu önce karayolları binasına götürüldü. Ancak teröristlerin buraya da sızabileceği şüphesiyle güvenlik güçleri zırhlı araçla CHP Liderini Şavşat Kaymakamlığı’na getirdi. Karadeniz'e sızmaya çalışan teröristlerin daha önce o bölgeden yaşam malzemesi temin etmeye çalıştığı bilgisi geldi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan CHP lideri, "

Şu anda güvenli bölgedeyiz, çatışmalar devam ediyor. Bölgede çatışan erlerimiz var inşallah onlara bir şey olmaz. Ben iyi durumdayım, çatışma bölgesinden çıktık. Kara Yolları'nın bulunduğu binadayız, inşallah çatışma bölgesinde can kaybı olmaz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı.

"1 şehidimiz olduğu haberi geldi"

Daha sonra Habertürk canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, "çıkan çatışmada bir kişinin şehit olduğu yolunda bilgi aldıklarını" ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"

Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz.

Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim."

**_CHP'li Mehmet Bekaroğlu, bölgedeki jandarma özel harekat askerlerinin hedef alındığını söyledi.

Özgür Özel: Terörün amacı siyasetçileri Ankara’ya hapsetmek_**

Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

New Collection

'Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK'

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun korumasını sağlamakla görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracına ateş açıldığını, bu ateş sonucu aracı kullanan jandama erin başından ağır yaralandığını, 2 astsubayın ise hafif yaralandığını [

söyledi.](https://www.mynet.com/ak-partili-kisladan-kilicdaroglunun-konvoyuna-saldiri-aciklamasi-110102603798)

Ağır yaralanan asker sonrasında şehit oldu.

AKP'Lİ VEKİL: PKK SALDIRDI

AKP'li Arvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Partili Kışla, Şavşat'ta aylardır 5 kişilik bir PKK'lı grubun arandığını, saldırıyı bu grubun yapmış olabileceğini söyledi.

A Haber'e konuşan AKP'li İsrail Kışla şu açıklamaları yaptı:

"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKK grubunun Şavşat'ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirgin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvinadına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir."

VİDEO

DHA'nın haberine göre saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanması var. Habere göre, istihbarat birimleri Karadeniz'de faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde olan Artvin nüfusuna kayıtlı 'Tarık’ kod adlı teröristin yönettiğini belirledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler