HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret için 3. toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı sona erdi. Toplantıda, halen 30 milyon lira olan Özel İndirim tutarının yüzde 50'den başlayarak kademeli olarak 3 yıl içerisinde indirilmesine karar verildi.

Asgari ücret için 3. toplantı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan Komisyon toplantısı sonrası Komisyon Başkanı Ömer Benokan bir açıklama yaptı. Ömer Benokan, komisyona Dış Ticaret Müşteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet İstatistik Ensitüsü yetkililerinin 2002 durumu ve 2003'deki olası gelişmeleri anlattıklarını söyledi. Benokan, toplantıda işçi ve işveren kesiminin asgari ücretin yüzde 50 vergi dışı olmasını talep ettiklerini belirterek, "Bu konu hükümete bir öneri olarak sunulacak. Bu asgari ücret komisyonunu belirleyeceği bir konu değil" dedi. Benokan, bir dahaki toplantının 20 Aralık'ta, saat 14:00'de yapılacağını söyledi.

Gazetecilerin özel indirim tutarının ne kadar indirileceği ile ilgili sorusuna Benokan, "Özel indirim vergisi yüzde 50'den başlayarak kademeli olarak 3 yıl içinde indirilecektir" cevabını verdi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İşçi Temsilcisi Salih Kılıç ise 20-26 Aralık günlerinde yapılacak toplantılarda asgari ücretin ne olacağının bir karara bağlanacağı belirterek, Devlet Planlama Teşkilatı, Dış Ticaret Müşteşarlığı, Devlet İstatistik Ensitüsü uzmanlarının ekonomik durum, özel indirim tutarı ve asgari ücret tutarlarının belirlenmesi için ekonomik göstergeleri ve kendi düşüncelerini ortaya koyduklarını söyledi. Kılıç, özel indirim tutarını da 3 yıl içinde yüzde 50'den başlamak üzere kademeli olarak indirme kararı aldıklarını ifade ederek, "Ama burada hükümetin tutumu da çok önemli" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler