HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşiret düğünü kriz dinlemedi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin ünlü aşiretleri olan Bucak ve İzol aşiretinin Mersin'de yapılan düğününde sanatçı İzzet Yıldızhan sahne alırken, dolarlar havada uçuştu. İşadamı Hamit İzol'un kızı Demet İzol ile Osman Bucak'ın oğlu Erkan Bucak'ın dünyaevine girdiği düğün, gece geç saatlere kadar sürdü.

İzol aşiretinden işadamı Hamit İzol'un kızı 22 yaşındaki İngilizce öğretmeni Demet İzol ile Bucak aşiretinden Osman Bucak'ın oğlu 25 yaşındaki Erkan Bucak'ın düğün törenleri Sultaşa Otel'de gerçekleşti. Düğüne AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Oksal, İsa Gök ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşça, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile 2 bine yakın davetli katıldı.

Gelinin babası Hamit İzol'un otelinde yapılan düğünde, genç çift, salona girişinde konfeti ve havai fişeklerle karşılandı. Gelin Demet İzol ile damat Erkan Bucak, kendilerine ayrılan yere oturmalarının ardından nikah töreni başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın kıydığı nikahın şahitliklerini Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşça, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri ve Sabah Gazetesi Adana Temsilcisi Ersin Ramoğlu yaptı. Çiftin nikahının kıyılmasının ardından Vali Yavaşça, evlilik cüzdanını gelin Demet İzol'a verdi.

Nikah töreninin ardından sahneye yerel sanatçılar ile Şanlıurfa'dan gelen müzisyenler çıkarak geceye renk kattı. Gecenin ilk dansı için sahneye gelen genç çift, dans etmeye başladığında İzol ve Bucak aşireti mensupları üzerlerine dolarlar yağdırdı. Havaya uçuşan dolarlar, görevli 5 kişi tarafından toplanarak, sahnede bulunan çantalara konuldu. Toplanan paralar 2 kişi tarafından sürekli olarak sayılarak düzenlendi.

Düğünün ilerleyen saatlerinde sanatçı İzzet Yıldızhan, sahne aldı. Yıldızhan, söylediği türküleri ile geceye renk kattı. İzzet Yıldızhan'ın sahne aldığı sırada da İzol ve Bucak aşireti mensupları adeta birbirleriyle yarışarak sanatçının üzerine dolarlar yağdırdı. Görevliler çevreye saçılan paraları zaman zaman toplamada zorlandı.

Bu arada sanatçı Yıldızhan, gelinin babası Hamit İzol ve damadın babası Osman Bucak'ı sahneye alarak türküler eşliğinde halay çekti. Yıldızhan ile birlikte 2 kayınbaba halay çekerken aşiret mensupları da soluğu halayda aldı. Gecede sürekli olarak havai fişekler patlatılırken, aşiret mensupları da oynayanları dolar yağmuruna tuttu. Davetliler aşiret düğününde gece geç saatlere kadar eğlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler