HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit!

Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan helikopterin düşmesi sonucu 5 subay şehit oldu.

Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit!

Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı’ndan iki adet UH-1 genel maksat eğitim helikopteri, dün gece eğitim uçuşu için havalandı.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/askeri-helikopter-dustu-5-subay-sehit/7125/183090/)

Sincan İlçesi’ne bağlı Temelli ile Polatlı İlçesi’ne bağlı Dodurga Köyü Kapalıtepe Mevkisi arasındaki bölge üzerinde eğitim uçuşunu sürdüren helikopterlerden biri ile irtibat kesildi. İçerisinde 1 eğitmen subay ile 4 öğrencinin bulunduğu helikopter telsizinden son olarak pilotun, “Bulut içi oldum” sözü duyuldu. Bundan sonra helikopterle bir irtibat sağlanamadı. Bunun üzerine Özel Kuvvetler kıtası karadan, TSK’ya ait gece uçuşu yapabilen 2 ayrı helikopter de havadan arama çalışması başlattı. Çalışmalar sonucunda helikopterin enkazına Tuluntaş Köyü yakınlarında ulaşıldı. 5 subayın helikopterin düşmesi sonucu şehit olduğu belirlendi. Helikopterin neden düştüğü belirlenmeye çalışılıyor.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şehit olan beş kara pilot subayının isimleri belli oldu.

Şehit pilotların isimleri şöyle:

Kr.Plt.Ütğm. Kemal Taşcı, Kr.Plt.Ütğm. Şükrü Pürlü, Kr.Plt.Ütğm. Taner Erdoğan, Kr.Plt.Ütğm. Fikri Dilsiz ve Kr.Plt.Ütğm. Erhan Gül.

Kr.Plt.Ütğm. Erhan Gül'ün cenazesi bugün Kocatepe Camiinde kılınacak ikindi namazını müteakip Ankara Cebeci Şehitliği'nde defnedilecek.

Diğer şehitler için yarın düzenlenecek törenle, Kr.Plt.Ütğm. Kemal Taşçı'nın cenazesi Ataköy 5'nci Kısım Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde, Kr.Plt.Ütğm. Şükrü Pürlü'nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas'da, Kr.Plt.Ütğm. Taner Erdoğan'ın cenazesi öğle namazını müteakip Tokat Erbaa'da, Kr.Plt.Ütğm. Fikri Dilsiz'in cenazesi Muğdat Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Mersin Şehitliği'nde defnedilecek.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı da dün gece saat 23.35’te internet sitesinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara’nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu 5 kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.”

CEYLANOĞLU VE BERK OLAY YERİNDE

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Saldıray Berk de olay yerine gitti. Komutanlar Ceylanoğlu ve Berk kaza alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, kaza bölgesine gazeteciler ve sivilleri yaklaştırılmadı.

KAZA SIRASINDA HAVADA SİS VARDI

Bölgede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar, saat 19.00 sıralarında jandarmanın muhtarları arayıp, bölgede bir helikopterin düştüğünü, arama çalışmalarına katılmalarını istediğini söyledi. Köylüler ayrıca, imamların camilerden Ballıkuyumcu ve Hisarlıköy arasındaki bölgede bir helikopterin düştüğü anonsunu yaptığını söyledi. Köylüler, kaza sırasında havada sisin hakim olduğu belirtildi.

YANLIŞ YERDE ARAMA YAPILDIĞI İDDİASI

Aramaya katılan bazı köylüler ise kendilerine verilen koordinatların yanlış olduğunu, başka bölgelerde arama yaptıklarını söyledi. Köylülerden biri, "Bir kişinin cep telefonu çalınıyor, sinyallerinden anında bulabiliyorlar. Burada şehit olan askerlerin cep telefonları arandı, açan olmadı. Ama sinyallerden kaybolan helikopterin yerini bir türlü bulamadılar " diye konuştu.

Görgü tanıkları, düşen helikopterin birkaç parçaya bölündüğünü şehitleri görünce yüreklerinin burkulduğunu söyledi.

GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yemen'deki Türk şehitliği açılışı sırasında dün Ankara'da helikopter kazasında şehit olanların yakınlarına başsağlığı diledi.

ŞEHİTLERDEN BİRİ BASK GENEL BAŞKANI AKAY'IN YĞENİ

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü civarına düşen askeri helikopterde şehit olan subaylardan birinin, yeğeni Fikri Dilsiz olduğunu bildirdi.

Resul Akay, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

Gazetecilere helikopter kazasını televizyondan öğrendiğini söyleyen Akay,yeğeni Fikri Dilsiz'in geçici görevle Ankara'ya geldiğini belirtti. Resul Akay, ''Kazanın ardından kendisini aradım, ancak telefonu cevap vermedi. Daha sonra ailesini aradım, onlar da bilgi sahibi değildi. Kara Havacılık Okul Komutanlığını aradım, oradan bana 'Başınız sağolsun' denildi'' diye konuştu. Akay, konuyla ilgili detaylı bilgi alamadığını ifade etti.

Bu arada, enkaza ilk ulaşanların arasında yer aldığını bildiren İbrahim Özkan ise Tuluntaş köyünde yaşadığını ve kazanın duyulmasının ardından askerlerle arama çalışmasına katıldığını söyledi. Bölgedeki yoğun sisin enkazın bulunması konusunda sıkıntıya neden olduğunu belirten Özkan, helikopterin düştüğü yerin bir tepenin sırtı olduğunu kaydetti. Özkan, çarpma sonucu helikopterin parçalara ayrıldığını, köylülerin traktörleriyle arama çalışmasına katıldığını bildirdi.

Bölgede kazaya ilişkin araştırmalar sürüyor.

[Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit](https://www.mynet.com/askeri-helikopter-dustu-5-subay-sehit-2692532-myvideo "Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler