HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp helikopterden kötü haber! Düşen helikopterde dört şehit

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan 'S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterdeki 4 personelin şehit olduğu bildirildi.

Kocaeli'de telsiz irtibatı kesilen askeri helikopterin kaza kırıma uğradığı ve helikopterdeki 4 mürettebatınşehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, içerisinde 4 kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) havalanan ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait S-70B Sikorsky tipi helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirtildi.

Helikopterin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğu ifade edildi.

Kazanın nedeninin Kaza Kırım Heyeti'nin incelemesi sonucunda belirleneceği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

İŞTE ENKAZA ULAŞILMA GÖRÜNTÜSÜ:

Şehitlerin cenazeleri enkazdan çıkarıldı

Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan ''S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterde şehit olan 4 personelin cenazeleri enkazdan çıkarıldı.

Havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda akşam saatlerinde Balaban köyü Karaardıç mevkisinde enkazına ulaşılan helikopterdeki şehitlerin cenazeleri, kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda enkazdan çıkarıldı.

Arazinin ormanlık, dik ve yola uzak olması nedeniyle ekipler, şehit cenazelerini ağaçlara bağlanan halatlar yardımıyla taşıdı.

Olay yerinde bekleyen ambulanslara konulan şehit cenazeleri, Gölcük Askeri Hastanesi morguna gönderildi.

Konya'ya eğitim amaçlı uçuş için Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra 12.25'te telsiz irtibatı kesildiği belirtilen askeri helikopterin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Karaardıç mevkisinde helikopterin enkazına ulaşılmış, Genelkurmay Başkanlığı, Dz. Plt. Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz. Plt. Ütğm. Çağrı Ceyhan, Rad. Astsb. Kd. Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğunu açıklamıştı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: 4 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı, Kartepe Karaardıçlı mevkiinde düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebatın şehit olduğunu açıkladı.

Şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.

Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.

Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."

2002'DE ALINDILAR

TSK'nın envanterine 2002'de giren helikopterlerden 2005 yılında da çok sayıda sipariş edilmişti. S70 B'ler Deniz Kuvvetleri'nde keşif gözetleme maksadının yanı sıra silahlı olarak saldırı amacıyla da kullanılıyor,

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler