HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Astsubaylar için iyileştirme çalışması

Uzun zamandır sorunlarını anlatan astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için düğmeye basıldı.

Astsubaylar için iyileştirme çalışması

Milli Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı’nın çalışmalarıyla astsubaylar için ilk etapta “görev ve makam tazminatı” konularında iyileştirme yapılacak. Astsubaylar, subaylara ödenen 5 farklı tazminatı alamıyorlardı. Edinilen bilgiye göre astsubayların emekli maaşlarında büyük düşüşe neden olan alamadıkları bazı tazminatların verilmesi sağlanacak.

ÜÇ TEMEL SORUN

TSK’da görev yapan ve emekli olmuş astsubayların üç temel sorunu bulunuyor. Görev ve makam tazminatları, intibaklar ve başlangıç dereceleri, astsubayların, özellikle emekli olduktan sonraki maaşlarını ciddi olarak etkiliyor. Emekli olan astsubayların maaşları yüzde 50 düşüyor. Subaylar ise emekli olduklarında görevdeki maaşlarının yüzde 80’inini alabiliyor. Öte yandan astsubaylar, subaylara ödenen “görev, makam, kadrosuzluk, komutanlık, komutanlık kursu” tazminatlarını alamıyorlar.

BİRAZ DAHA SABIR

Emekli astsubayların ölüm orucuna başladığı zaman bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Biz bir aileyiz. Bu ailenizde evlatlarınız var. Birini diğerinden ayırt edebilme imkanınız yok. Eğer ailenizden birinde huzursuzluk varsa bu huzursuzluk herkese yansır. Gerek Genelkurmay Başkanımız gerekse de biz, astsubayların mali haklarının kötüye gitmesini istemeyiz. Ancak ülkemizin genel ekonomik yapısı içerisinde geçmişle kıyaslanamayacak biçimde tüm kamu görevlilerimizi iyiye götürmeye çalışıyoruz. Bu astsubay kardeşlerimizi de daha iyi bir noktaya götürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Beklenti ile zaman arasındaki optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz. Biraz daha sabır diyoruz” demişti. kaynak hurriyet

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler