HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atama bekleyen öğretmenlere müjde

Tüm eğitim öğretim kadrosu için Kasım ayında ilan çıkıp yeni başvuru alınıp atama yapacak

Atama bekleyen öğretmenlere müjde

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Eylül ayında 40 bin öğretmen atandığını hatırlatırken, "Bu arkadaşlardan göreve başlamayanları gördükten sonra kalan tüm eğitim öğretim kadrosu için Kasım ayında ilana çıkıp yeni başvuru alıp atama yapacağız. Kaç kadromuzun boş kalacağı birkaç gün içinde kesinleşir, kalan kadronun tamamını kullanacağız" dedi.

-SINAV 40 DAKİKA, SINAV ARASI 30 DAKİKA-

Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki soruya cevap vermek istediğini belirterek, "Bunlardan birisi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta içinde tüm Türkiye genelinde bir pilot uygulama gerçekleştirdik. Bu uygulamada olası aksaklıkları gördük. 50 dakika sınav arası çok uzun bulundu, bu nedenle sınav saatlerini 40 dakika sınav, 30 dakika ara şeklinde düzelteceğiz. Sınav 12.00'de bitecek" dedi.

-"KASIM'DA ATAMA YAPACAĞIZ"-

İkinci konunun ise atamalar olduğunu kaydeden Tekin şöyle dedi:

" Değerli arkadaşlar 2013 yılı için bakanlığımıza tahsis edilen kadro 43 bin. Bunun 40 bin 342 i eğitim öğretim hizmetine. Eylül'de 40 bin öğretmen aldık. Bu arkadaşlardan göreve başlamayanları gördükten sonra kalan tüm eğitim öğretim kadrosu için Kasım ayında ilana çıkıp yeni başvuru alıp atama yapacağız. Kaç kadromuzun boş kalacağı bir kaç gün içinde kesinleşir, kalan kadronun tamamını kullanacağız."

5 Kasım tarihinde attığı tweetlerde de Tekin, "Kasım ayı içinde, 9 Eylül'de atanıp başlamayan arkadaşların yerine atama yapacağız. Bugün itibariyle tahminimiz bin civarında. Kesin rakam 9 Kasım'da belli olur" ifadelerini kullanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler