HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı saldırısını yapanlar Rakka’dan 1 ay önce geldiler

Havalimanı saldırganlarının, Suriye’nin Rakka bölgesinden geldiği ve "IŞİD liderliğinin" planlamada yer aldığına dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor...

Amerikan CNN kanalına konuşan Türk yetkililer, havalimanı saldırganlarının, Suriye’nin Rakka bölgesinden geldiği ve IŞİD liderliğinin planlamada yer aldığına dair güçlü kanıtları olduğunu söyledi.

Buna göre Rus, Özbek ve Kırgızistan vatandaşı olan 3 saldırganın yaklaşık 1 ay önce Rakka’dan geldikleri, saldırıda kullanılan intihar yelekleri ve bombaları da birlikte getirdikleri tahmin ediliyor. Bir yetkili, saldırı için “Epey iyi planlanmış ve IŞİD liderleri de yer almış” dedi.

"IŞİD’in içinde en zor tugaylardan biri Özbek tugayıdır"

CNN’e saldırıyla ilgili yorumda bulunan ‘IŞİD: Terör Ordusunun içinde’ isimli kitabın yazarı Michael Weiss, “IŞİD’in içinde en zor tugaylardan biri Özbek tugayıdır. IŞİD’de yer almış ya da IŞİD için savaşmış olanlara sorun. Eski Sovyet Cumhuriyetleri’nden gelenler en katı ve ölüme hazır kişilerdir” dedi.

Canlı bombalar Glock tabancaları poşet içinde taşıdılar

Saldırganların Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” ifadesini kullandı

İstanbul’daki saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensubu 3 teröristin kimliklerinin tespitinde önemli aşama kaydedildi. Saldırganlarının hedefinin havalimanın içine kadar, hatta uçaklara kadar gitmek olduğunu, bu amaçla poşet içinde Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” ifadesini kullandı.

Yetkili, WhatsApp mesajıyla destek isteyen güvenlik görevlisinin, gelmelerini beklemeden ‘sanki yolcuymuş gibi’ kimlik sorarak teröriste yanlış şekilde müdahale etmesine rağmen, bu müdahalesiyle teröristlerin eylem planlarını bozduğunu ve daha büyük kayıplar verilmesine engel olduğunu belirtti. (haberturk)

Yılanın başı 'Tek Kol'!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor...

İddialara göre Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan eylemi planlayan ve ‘yılanın başı’ olarak değerlendirilen isim Çeçen terörist Ahmet Çatayev. Aynı teröristin Sultanahmet ve Taksim’deki saldırıların da organizatörü olduğu iddiası var.

Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev isimli teröristin, DAEŞ'in İstanbul sorumlusu olduğu belirtiliyor.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının organizatörü olarak aranan kişi Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev... Bir dönem Çeçenistan İslam Emirliği'inde faaliyet gösterip ardından Emir Umarov'un ölmesiyle DAEŞ'e katılan Çatayev, Rusya'da 2000'lerin başında hapis yatarken kangren olan kolu kesildiği için Tek Kol lakabıyla tanınıyor. Çatayev, 2003'te cezaevinden kaçtı.

Üç şüpheli firari

İstanbul polisi dün terör örgütü IŞİD'e karşı Pendik, Eyüp ve Başakşehir'de operasyonlar düzenledi, ögütle bağlantılı oldukları tespit edilen ve aralarında yabancıların da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Aranan "yılanın başı" ile olayın gözcüsüne ise ulaşılamadı. 3 kişinin de firari olduğu belirtildi.Arama yapılan adreslerde yüklü miktarda dijital malzeme ve veriye el kondu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler