HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bomba polisi böyle vurdu

Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı gerçekleştiren canlı bombalardan birinin kendisine kimlik soran polis memurunu silahla vurma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Saldırı gecesi otopark kısmından havalimanına girmeye çalışan teröristten üstündeki montu yüzünden şüphelenen polis memuru A.B, teröriste kimliksordu. Canlı bomba, polis memurunun kendisinden şüphelendiğini anlayarak montun içindeki silahla polis memuruna ateş etti.

Kanlar içinde yere yığılan polis memuruna bir el daha ateş eden terörist, daha sonra asansöre yöneldi.

Saldırganın polis memurunu vurma anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

İstanbul'daki Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta dün saat 21.50 sıralarında üç ayrı patlama meydana geldi.

Havalimanına taksiyle gelen IŞİD üyesi olduğu belirtilen 3 terörist, önce uzun namlulu silahlarla çevreye ateş açtı, ardından da üzerlerindeki bombaları patlattı.

Patlamalar sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Güvenlik güçleri, havalimanının tüm giriş ve çıkışlarını kapattı. Uçaklarda bekleyen yolcular da tahliye edildi.

MİLLİ YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edildiği duyurmuştu.

Atatürk Havalimanı'nda 19'u yabancı uyruklu 43 kişi öldü.

Bütün yurtta ve dış temsilciliklerde dün bayraklar yarıya indirildi.

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ:

"Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden insanlarımızın acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak yurt ve dış temsilciliklerimizde 29 Haziran Çarşamba günü güneşin batımına kadar bayraklar yarıya çekilecektir."

BEKİR BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASINDAN BU YANA ÖLÜ SAYISI ARTTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada; "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Hangi terör örgütünün olduğu biliniyor fakat teyide ihtiyaç var." demişti.

KORKUNÇ SALDIRININ İZLERİ - FOTO GALERİ

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler