HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'nda 10'u yabancı uyruklu 42 kişi öldü

İstanbul Valiliği: 10'u yabancı uyruklu 42 kişi öldü.

Açıklamada, 239 yaralıdan 109'unun taburcu edildiği ve 3 teröristin de öldüğü belirtildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Açıklama şöyle:

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi. Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde tedavi gören Merve Yiğit'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Yiğit'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Dün gece Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısının ardından Başbakanlık, 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu. Bayraklar yarıya indirilecek.

İşte saldırıda hayatını kaybeden isimler:

KORKUNÇ SALDIRININ İZLERİ - FOTOGALERİ

37 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Saldırıda yaşamını yitirenlerden 37 kişinin kimliği belli oldu.19 cenaze, işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Saldırıda hayatını kaybeden diğer kişilerin Adli Tıp’taki işlemleri sürüyor; 3 teröristin cesedi de Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor.

TGS'DE ÇALIŞAN 9 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda Atatürk Havalimanı'nda yer hizmeti hizmeti sunan TGS'nin 9 çalışanı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Mahmut Mer, Mahmut Çizmecioğlu, Mahmut Eymen Demirci, Abdülhekim Buğda, Çağlayan Çöl, Gülşen Bahadır, Yusuf Haznedaroğlu, Ercan Sebat ve Adem Kurt oldukları belirlendi.

Turistleri Atatürk Havalimanı'na getiren tercüman Ertan An, bir otelde çalışan Murat Güllüce ve Gümrük Muhafaza memuru Umut Sakaroğlu da hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

3 TAKSİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Bombalı saldırıda Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı olarak taksicilik yapan Ali Zülfikar Yorulmaz, Erol Eskisoylu ve Mustafa Bıyıklı hayatını kaybederken, 11 taksici ise yaralandı.
Cenazeleri teşhis edilen diğer isimler ise; Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43) oldu.

10’U YABANCI UYRUKLU

Öte yandan yaşamını yitiren 41 kişiden 10'unun yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Ölenlerden 4’ünün Suudi Arabistan, 1’inin Ukrayna, 1’inin de İran uyruklu olduğu ilk aşamada tespit edildi. Suudi Arabistan uyruklu Meryem, Kerimi, Zehra ve Hüda Amiri’nin sabah saatlerinde cenazelerinin teslim alındığı öğrenildi.

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ

Havalimanı dış hatlar geliş terminaline gelen üç saldırgandan biri, dışarıda yolculara ve karşılamaya gelenlere ateş açtıktan sonra üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonrasında meydana gelen kargaşadan yararlanan diğer iki silahlı terörist terminalin içine sızdı. Teröristler önce otomatik tüfeklerle çevreye ateş açtı, ardından üzerlerinde bulunan bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken büyük panik yaşandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler