HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'nda büyük panik

İniş yapan yolcu uçağının motoru alev aldı. O anlar kameralara anbean kaydedildi. Aynı uçağın iki gün önce de Frankfurt-İstanbul seferini yaparken kokpit camının çatladığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları'nın Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoru, Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında alev aldı. Acil iniş yapan uçaktaki yolcular panik içinde tahliye edildi. Atatürk Havalimanı söndürme çalışmaları nedeniyle uçuşlara kapatılırken aynı uçağın iki gün önce başka bir kaza yaşadığı ve kokpit camınının kırıldığı ortaya çıktı.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK UÇAK KAZALARI VE GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

97 yolcusu bulunan THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli, Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada motoru alev aldı. Motoru alev alan uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. THY uçağı ilk iniş denemesinde pistti pas geçerken, ikinci denemesinde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

İniş yapan uçağın motorunda alev görünürken, itfaiye ve polis ekipleri apronda uçak için güvenlik önlemi aldı. Saat 10.41'de Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. Toprak alana çıkarak durabilen uçak slidelar (acil tahliye botu) açarak yolcular tahliye edildi. Acil müdahale sonrasında 17/35 pisti uçuşlara kapatıldı.

(İŞTE PİLOTLA KULE ARASINDA GEÇEN KONUŞMA)

YOLCULARIN DURUMU İYİ

THY'de yapılan açıklamada "Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alınmıştır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Gerekli incelemeler baslatılmış olup, olayın neden meydana geldiği bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktir" denildi.

BİNLERCE İHBAR GELDİ

Uçağın İstanbul semalarında alev alan motoru ile havalimanına yaklaşması vatandaşlar tarafından kaydedilirken haber merkezlerine binlerce ihbar geldi.Acil iniş yapan uçağın fotoğrafları ve görüntüleri sosyal meyada sürekli paylaşıldı.

İKİ GÜN ÖNCE KOKPİT CAMI PATLAMIŞTI

TC-JPE kuyruk tescilli uçağın iki gün önce de Frankfurt-İstanbul seferini yaparken kokpit camının çatladığı öğrenildi.

Camı değiştirilen Airbus A320 tipi uçak dün İstanbul-Milano seferini gerçekleştirmişti. Uçağın Milano’dan İstanbul’a dönüşte de sağ motoru yandı.

PİLOTLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları'nın (THY) motorunda çıkan yangın sonucu Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapan Milano-İstanbul seferini yapan uçağın pilotlarının isimleri belli oldu.

THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında motoru arızalandı. Pisti pas geçerek yeniden inmeyi deneyen uçağın motorunda yangın çıktı. Atatürk Havalimanı'na acil iniş gerçekleştiren uçağın pilotlarının isimleri belli oldu. Yanan uçakta Alphan M. ve Gökberk Çağrı K.'nın görev yaptığı öğrenildi.

YOLCULAR DEHŞETİ ANLATTI

Uçaktan inen yabancı bir yolcu, “Neler olduğunu anlamadı. İlk denemede uçak inemedi, daha sonra ikinci kez denedi. Çok korktuk” dedi.

“UÇAK YERE BAYAĞI SERT VURDU, ÖNÜ KALKTI”

Erkan Parmaksız isimli Türk yolcu ise, “Tam iniş esnasında tekerler yere vurduktan sonra bir den uçağın önü havalandı, sağ motor yere vurdu. Alev aldığını söylediler. Zaten içerisi kokuyordu. Herkes panik oldu. Maskeler falan açıldı. Sonra bir yarım saat döndük ama Allah biliyor o yarım saati. İkinci denemesinde tek motorla daha iyi indi. Ya kendisinin hatasıydı bilmiyorum yani. Yere bayağı sert vurdu, uçağın önü kalktı” diye konuştu.

“SAĞ TARAFTAKİ YOLCULAR MOTORUN ALEV ALDIĞINI SÖYLEYEREK ÇIĞLIK ATTI”

Yolcuların şok yaşadığını söyleyen Parmaksız, “Son yarım saat dönerken zaman geçmedi. Çünkü tek motor olduğu için sağa doğru yatıyordu uçak. ‘Şimdi düşecek’ diye kendimizi sıktık. Sağ tarafımızdakiler motorun alev aldığını söyledi. Bir bayan çığlık atarak hosteslere söyledi. Onlar da panik yapmayın dediler. Birincide çok sert vurmuştu. Piste indikten sonra toprak alana çıktı uçak. Slaytlarla kaydık tahliye oldu” ifadelerini kullandı.

“MİLLET YAŞADIĞINA ŞÜKRETTİ, HERKES İNİŞTE ALKIŞLADI”

Hasan Ali Eryılmaz isimli yolcu ise, “İniyorduk. Biraz uykuluydum. Piste tam inerken uçak yere çakılır gibi oldu. Sonra bir anda kalktı. Yaklaşık 15 dakika havada tur attık. Bu kez anons yapıldı. Acil duruma geçildi. Bize pozisyon almamızı söylediler. Piste iniş yapıldı. Muhtemelen sağ motorda sorun vardı. Sonra uçak pistten dışarı çıktı. Millet yaşadığına şükretti. Herkes alkışladı, kıyamet koptu” dedi.

_(AJANSLAR)

_

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler