HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı’'nda dönüş çilesi

Atatürk Havalimanı bugün en yoğun günlerinden birini yaşadı.

Yurtdışından Türkiye’'ye gelen tatilcilerin dönüşü havalimanında uzun kuyruklar oluşturdu. Tatil için Türkiye’ye gelen turist kafilelerinden dönüş yolculuğuna başlayanların oluşturduğu yoğunluk Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde adeta çileye neden oldu. Özellikle yurtdışına çıkış işlemlerinin yapıldığı pasaport bankolarındaki kuyruk yolculara zor anlar yaşattı.

Yolcu kuyruğu pasaport bankolarından yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan güvenlik kontrol noktalarına kadar uzarken, yolcular pasaport kuyruklarında dakikalarca kendilerine sıra gelmesi için beklemek zorunda kaldı. Kuyruk nedeniyle ön taraflara geçmeye çalışan vatandaşlara ise yine ilk tepki Türk yolculardan geldi. Zaman zaman yabancı yolcularla tartışan Türk yolcular ise görevlilerin gelmesiyle birlikte yatıştı.

‘BAZI YOLCULAR UÇAĞINI KAÇIRDI

Pasaport bankolarında oluşan sıranın uzaması nedeniyle ek önlemler alan ve personelini artıran yetkililer sıranın kısa sürede erimesini sağlayarak yolcuların mağdur olmasını ve uçaklarını kaçırmasını önlemeye çalıştı. Kimi yolcular ise oluşan pasaport kuyruğu nedeniyle uçağını kaçırdı. İstanbul’dan Kopenhang’a gidecek olan ve uçağını kaçırdığını söyleyen Maci Mirslovski, “"dün uçağımı kaçırdım, pasaport kontrolünde ve diğer sıra yüzünden. Bugün büyük bir stres içindeyim. Bugün bu yüzden 4 saat önce geldim. Gerçekten çok şaşırdım ve bu benim için çok sürpriz oldu. Şirketim bana yeni bir bilet aldı. Aynı zamanda yaklaşık yarım saattir bekliyorum”" dedi.

Tatillerinin bittiğini ifade eden gurbetçi Nedim Yıldırım ise şunları söyledi: “"İzmir’den geldik. Hemen kuyruğa girdik. Aşağı yukarı yarım saatten beri bekliyoruz, giremedik pasaport kontrolüne. Ümit ediyorum yetişiriz uçağımıza. İlk defa böyle kuyrukla karşılaşıyorum.”"

Yabancı yolcular basın mensuplarına neşeli pozlar verip el sallarken kuyruğa aradan girmeye çalışan Türk yolculara tepki yine Türklerden geldi. Uyanıklık yapıp sıranın önüne geçmeye çalışanlara müdahale eden bir kadın yolcu bağırınca, öne geçmeye çalışan yolcular sıranın en arkasına gitmek zorunda kaldı.

**Tüm haberler

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler