HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'nda leylek alarmı

Atatürk Havalimanı'nda göç eden leylek sürüleri sebebiyle alarm verildi.

Atatürk Havalimanı'nda leylek alarmı

Pilotlar Atatürk Havalimanı kule görevlilerini leylekler konusunda sürekli uyarıyor. Kule görevlileri aldığı bilgileri bir sonraki uçağın inişinde kullanarak olası bir kazanın önüne geçmeye çalışıyor

Leylek sürülerinin güneye göç etmeye başlaması nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı uçuş trafiğinde adeta alarm verildi. Hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında son dönemlerde leylek sürüleriyle ilgili diyaloglar eksik olmuyor. Kule görevlileri de göçmen kuşlarla ilgili çok daha dikkatli davranıyor.

Denize yakın olması nedeniyle Atatürk Havalimanı da leylek sürülerinin geçiş güzergahında bulunuyor. Olası çarpma tehlikelerine karşı da kule görevlileri uçuş trafiğinde leylek sürülerine göre düzenleme yapıyor. Pilotlar, leylek sürüleriyle ilgili kule görevlilerini uyararak arkadaki uçakların leylek sürüleriyle ilgili dikkatli olması gerektiğini söyleyerek sürekli bilgilendirme yapıyor.

Özellikle pilotlar 700 metre de leylek sürüleri gördükleri bilgisini kule görevlileri ile paylaşıyor. Göç eden leylek sürülerin rüzgardan dolayı zaman zaman ani yön değişiklikleri yapması da uçaklar için tehlikeyi artırıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler