HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası hava trafiği kilitlendi

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı hava trafiği kilitledi. Yoğunluk nedeniyle uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Patlama sonrası yaşanan İlk belirlemelere göre 36 kişi hayatını kaybetti. Atatürk Havalimanı üzerinde oluşan yoğun trafik bölgeye yakın havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaşanan saldırının ardından İstanbul'un üzerinde yoğun bir uçak trafiği oluştu. O görüntü radarlara böyle yansıdı.

UÇUŞLAR DURDU

Gerçekleşen patlamanın ardından havalimanında uçuşlar durdu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen patlamaların ardından uçuşlar durduruldu. Araç ve yaya girişine de kapatılan havaalanında iç hatlar ya da dış hatlardan herhangi bir uçuş gerçekleştirilmedi.

Ayrıca gelen uçaklar da ya havada bekletiliyor ya da başka havalimanlarına yönlendirildi.

SABAH 8'E KADAR TÜM UÇUŞLAR İPTAL

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'na inecek uçak kalmadı ve sabah 08.00'e kadar tüm uçuşlar iptal edildi. Ancak Başbakan Binali Yıldırım gece 03.00 sıralarında yaptığı açıklamada, uçuşların saat 02.20 itibariyle başladığını belirtti.

Frankfurt-İstanbul uçağı, Çorlu Havalimanına iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan ve içerisinde 183 yolcu bulunan ‘Diyarbakır’ isimli yolcu uçağı, terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı’nın seferlere kapatılması nedeniyle Tekirdağ’ın Çorlu Havaalanı’na iniş yaptı.

Yolcular, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından karşılandı. Yolcular, işlemlerinin ardından otobüslere bindirilerek, İstanbul’a hareket etti.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler